Η μελέτη CAM βρίσκει την Tesla ως τον πιο καινοτόμο κατασκευαστή

Το αποτέλεσμα της «Έκθεσης Ηλεκτροκίνησης 2022» του Κέντρου Διαχείρισης Αυτοκινήτων (CAM) έκανε την Tesla να αναδεικνύεται και πάλι ως ο κορυφαίος καινοτόμος. Ο Όμιλος VW κατέχει τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να κλείσει τη διαφορά από την Tesla. Η BYD είναι νεοφερμένη στην τρίτη θέση.

Για την έκθεση, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή μελέτης Stefan Bratzel κατέγραψε και αξιολόγησε συστηματικά τη αθροιστική ισχύ καινοτομίας περισσότερων από 30 ομάδων αυτοκινήτων στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) μεταξύ 2012 και Ιουνίου 2022.

Σε σύγκριση με την έκδοση Απριλίου (τότε με καινοτομίες μέχρι το τέλος του 2021), η Tesla μπόρεσε να αυξηθεί ξανά από 175,8 σε 188,2 μονάδες δείκτη. «Υπεύθυνες είναι οι καινοτομίες στον τομέα της δομής κυψελών μπαταρίας, οι οποίες επιτρέπουν υψηλότερο εύρος 16 τοις εκατό και μειώνουν το κόστος ανά kWh κατά 14 τοις εκατό», αναφέρει η ανακοίνωση. Το Model Y κατασκευάστηκε στο Τέξας με 4680 κελιά και δομικά πακέτα μπαταριών. Το CAM δεν αξιολογεί μια καινοτομία όταν ανακοινώνεται, αλλά μόνο όταν είναι διαθέσιμη στους πελάτες σε ένα όχημα παραγωγής – κάτι που η Tesla έχει επιτύχει τώρα με τις κυψέλες 4680.

Ο Όμιλος VW κατάφερε ακόμα να κερδίσει 12,2 μονάδες δείκτη το πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά δεν προλαβαίνει την Tesla – το προβάδισμα του αμερικανικού κατασκευαστή έχει στην πραγματικότητα αυξηθεί ελαφρά κατά 2,6 μονάδες δείκτη. Η υψηλότερη ισχύς φόρτισης MEB έως 170 kW και η βελτιωμένη αυτονομία του Skoda Enyaq RS Coupé έως και 545 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP αναφέρθηκαν ως καινοτομίες στον Όμιλο VW.

Ωστόσο, υπήρξε μια αλλαγή στην 3η θέση: ενώ η Hyundai εξακολουθούσε να πηγαίνει οριακά τον Απρίλιο (76,9 μονάδες δείκτη έναντι 76,3 μονάδες δείκτη της BYD), το αποτέλεσμα είναι πλέον σαφές: Η BYD κερδίζει 36,0 μονάδες δείκτη και είναι τώρα ο τρίτος κατασκευαστής που επιτυγχάνει τριψήφιο αποτέλεσμα με 112,3 μονάδες δείκτη. «Αξίζει να αναφερθεί, εκτός από την τεχνολογία cell-to-battery (CTB), είναι οι πρώτες στην κατηγορία, όπως το Denza D9, το οποίο έχει αυτονομία 620 km (πρότυπο Κίνας) και ισχύ φόρτισης 166 kW. Ταυτόχρονα, καινοτομίες έχουν σημειωθεί σε άλλα μοντέλα όπως το Yuan Plus, το Tang EV και το Han EV», αναφέρει η BYD.

Η Hyundai έπεσε όχι μόνο στην τέταρτη θέση, αλλά συνέχισε να πέφτει στην πέμπτη θέση. Ο Όμιλος Mercedes-Benz βρίσκεται τώρα στην τέταρτη θέση με αύξηση ρεκόρ από 40,7 μονάδες δείκτη σε 84,5 μονάδες δείκτη – τον ​​Απρίλιο, η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη ήταν ακόμα ένατη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το EQE με την υψηλή αυτονομία WLTP των 654 χιλιομέτρων, την «πολύ καλή απόδοση φόρτισης» και τη χαμηλή κατανάλωση 15,7 kWh/100km) ήταν ο κύριος συντελεστής στο αποτέλεσμα. Η Hyundai, από την άλλη πλευρά, κέρδισε μόνο 3,9 μονάδες δείκτη, φτάνοντας τώρα στις 80,8. Το αναθεωρημένο Ioniq 5 με κλιματισμό μπαταρίας και επίσης το νέο Ioniq 6 δεν υπολογίζονταν ακόμη εδώ, καθώς δεν υπήρχαν στην αγορά μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στα τέλη Ιουνίου.

Η CAM ξεχωρίζει επίσης τη Ford και τον Nio ως «παραδόξως δυνατούς» στην κυκλοφορία. Η Ford κέρδισε 20,4 μονάδες δείκτη και είναι μόλις 13η (άνω πέντε θέσεις. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν την υψηλή γκάμα των Mustang Mach-E και F-150 Lightning. Η καλύτερη εκκίνηση είναι η Nio, όπου περιλαμβάνονται τα μοντέλα ET7 και ET5 και παρέχουν 16 επιπλέον δείκτες – φτάνοντας την 15η με 26,0 μονάδες δείκτη αντί για 19η. Η Rivian, η οποία ήταν ακόμα η καλύτερη νεοφερμένη τον Απρίλιο, δεν κατέγραψε καμία καινοτομία.

Υπήρξε επίσης κάποια κίνηση στον τομέα των «καθυστέρων» – τουλάχιστον μεταξύ ορισμένων κατασκευαστών. Η Mazda έχει βελτιωθεί από 8,7 σε 9,6 μονάδες δείκτη, η Toyota τουλάχιστον από 4,7 σε 10,1 μονάδες δείκτη – αλλά αυτό εξακολουθεί να την τοποθετεί μόνο στην τελευταία θέση της λίστας των 25 εταιρειών. Μόνο η Honda συνεχίζει να μην παρουσιάζει καμία αλλαγή: οι Ιάπωνες είναι τελευταίοι με αμετάβλητους 2,8 μονάδες δείκτη.

«Μπορεί να φανεί ότι οι καινοτόμες αυτοκινητοβιομηχανίες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία είναι επίσης μεταξύ των ηγετών της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Tesla, αλλά και για τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, για παράδειγμα, που τώρα αναζητούν επίσης πρόσβαση στην αγορά στην Ευρώπη», λέει ο διευθυντής της μελέτης Stefan Bratzel. «Το υψηλό επίπεδο καινοτομίας και συχνά η καλύτερη δυνατότητα παράδοσης καθιστούν τους νέους παίκτες σοβαρούς ανταγωνιστές για τις καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Την ίδια στιγμή, η εποχή της ηλεκτροκίνησης αλλάζει ολοένα και περισσότερο την καθιερωμένη ιεραρχία του κλάδου».

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email