Η μάρκα Great Wall Haval θα γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2030

Ακόμα ένας άλλος κινέζος κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε τώρα ότι θα σταματήσει να πουλά οχήματα καθαρής καύσης. Η μάρκα Haval της Great Wall Motor θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πώληση οχημάτων Νέας Ενέργειας (NEV) από το 2030.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCEV) και τα plug-in υβριδικά (PHEV) αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 80 τοις εκατό των πωλήσεων της εταιρείας ήδη από το 2025, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Li Xiaorui κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σχετικά με τη στρατηγική NEV της εταιρείας. , σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η Great Wall Motor λέει ότι θέλει να προχωρήσει περισσότερο στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, για τον οποίο στοχεύει να ιδρύσει την εταιρεία Haval New Energy. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,46 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) πέρυσι και μέχρι το 2025, το σωρευτικό ποσό αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν. Η εταιρεία λέει ότι θα βασιστεί στη δύναμη της δικής της τεχνολογίας «LEMON DHT», με την οποία στοχεύει να επιταχύνει τη μετάβασή της από τα ορυκτά καύσιμα, βασιζόμενη σε παράλληλες ροές υβριδικής, αμιγώς ηλεκτρικής μπαταρίας και ενέργειας υδρογόνου.

«Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαινιάζουν μια ευκαιρία που δεν έχει δει εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Mu Feng, πρόεδρος της Great Wall Motors, σε συνέδριο, σύμφωνα με την Car News Κίνα. Το Haval H6 είναι το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Έκτοτε έχει αντικατασταθεί από τον ανταγωνισμό με το BYD Song (πωλείται ως PHEV και BEV), αλλά κατάφερε να παραμείνει μπροστά από το πλήρως ηλεκτρικό Tesla Model Y το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ρίχνοντας μια ματιά στον ανταγωνισμό, ο κινεζικός γίγαντας κατασκευής οχημάτων BYD σταμάτησε να παράγει και να πουλά οχήματα αμιγώς εσωτερικής καύσης τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και πλέον κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και plug-in υβριδικά. Έκτοτε, η BYD φέρεται να έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 NEV σε πέντε διαδοχικούς μήνες. Οι πρώτες παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεκινήσουν σύντομα στην Ευρώπη.

carnewschina.com, pandaily.com, cnevpost.com