Η Λίβερπουλ προσθέτει 300 πόντους φόρτισης κρυμμένους σε λαμπτήρες δρόμου

Το Λίβερπουλ στη Βορειοδυτική Αγγλία επέλεξε την Ubitricity για να τριπλασιάσει το δίκτυο φόρτισης της πόλης με τους λαμπτήρες να διπλασιάζονται ως σημεία φόρτισης. Η Ubitricty, που ιδρύθηκε στο Βερολίνο, είναι πλέον θυγατρική εξ ολοκλήρου του πετρελαϊκού γίγαντα Shell και έχει φιλόδοξους στόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο Λίβερπουλ, το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει η Ubitricity να εγκαταστήσει 300 θέσεις χρέωσης. Αυτοί θα ενταχθούν στο υπάρχον δίκτυο των 150 φορτιστών στο δρόμο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό θα καταστήσει το Λίβερπουλ την αρχή με το τρίτο μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο χρέωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από το Λονδίνο και το Κόβεντρι.

Η έλλειψη προσβάσιμων δημόσιων σημείων φόρτισης EV αποτελεί κοινό εμπόδιο για την υιοθέτηση EV. Ανάλυση από το Υπουργείο Μεταφορών διαπίστωσε ότι από τον Ιούλιο του 2022, το North-West είχε 76% λιγότερους δημόσιους φορτιστές EV ανά 100.000 άτομα από το Λονδίνο.

Τα σημεία φόρτισης Ubitricity που είναι ενσωματωμένα απευθείας σε υπάρχοντες φανοστάτες δρόμου φορτίζουν έως και 5 kW και χρειάζονται λιγότερο από δύο ώρες για να εγκατασταθούν. Η εγκατάσταση στο Λίβερπουλ θα ακολουθήσει αιτήματα κατοίκων και επιχειρήσεων και το Συμβούλιο είπε ότι λάμβανε περισσότερα από δέκα αιτήματα την εβδομάδα για νέα δημόσια σημεία χρέωσης.

Ο κ. Dan Barrington, μέλος του υπουργικού συμβουλίου για την Κλιματική Αλλαγή και τους Αυτοκινητόδρομους για το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ, πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι η ανάπτυξη καθοδηγείται από κοινοτικά αιτήματα σημαίνει ότι τα σημεία πηγαίνουν εκεί όπου η ζήτηση χρειάζεται περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λήψη της μέγιστης χρήσης».

Η Ubitricity στοχεύει να ολοκληρώσει την εγκατάσταση την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Στη δεύτερη φάση, η Shell και η Ubitricity θα διατηρήσουν το δίκτυο φόρτισης EV της Liverpool.

Η Shell αγόρασε την Ubitricty τον Σεπτέμβριο του 2021. Στοχεύουν στην εγκατάσταση 50.000 φορτιστών Ubitricity στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025, που χρηματοδοτούνται κυρίως από το πρόγραμμα On-Street Residential Charging Scheme (ORCS) της βρετανικής κυβέρνησης. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να διατηρήσει μόνο περίπου το ένα τέταρτο του κόστους.

Εκτός από το Λίβερπουλ, όπου η Ubitricity πρωτοεμφανίστηκε το 2018, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται σε πολλούς δήμους του Λονδίνου και στη γερμανική πρωτεύουσα Βερολίνο, όπου ξεκίνησαν το πρώτο έργο το 2014 και επεκτάθηκαν στο Λονδίνο το 2017. Πιο πρόσφατα. Η Ubitricity σημείωσε επίσης μια νικηφόρα προσφορά στη Γαλλία.

Στόχοι της Λίβερπουλ καθαρό μηδέν μέχρι το 2030 αφού το Συμβούλιο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα το 2019 και είχε συζητήσει για πρώτη φορά ένα σχέδιο καθαρού αέρα το 2018, όπως αναφέρθηκε.

liverpoolexpress.co.uk