Η κοινοπραξία Alibaba-SAIC παρουσιάζει ηλεκτρικά SUV στην Κίνα

Η IM Motors, η κινεζική κοινοπραξία της SAIC και της Alibaba, παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της. Μετά το ντεμπούτο μοντέλο, το ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν IM7, ακολουθεί τώρα το LS7, ένα πενταθέσιο ηλεκτρικό SUV.

Το LS7 έχει ήδη προπωληθεί στην Κίνα σε τιμές που κυμαίνονται από 350.000 έως 500.000 γιουάν (το ισοδύναμο περίπου 47.300 έως 67.600 ευρώ επί του παρόντος). Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το ηλεκτρικό SUV έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2023. Μέσα σε μία ώρα μετά το τέλος της εκδήλωσης της πρεμιέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν περισσότερες από 3.000 προπαραγγελίες.

Το LS7 θα προσφέρεται είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς 250 kW είτε με τετρακίνηση 425 kW – και στις δύο περιπτώσεις, σύγχρονοι κινητήρες μόνιμου μαγνήτη. Οι δύο επιλογές μπαταριών προσφέρουν χωρητικότητα 90 kWh ή 100 kWh και χρησιμοποιούν μπαταρίες NMC της CATL. Η αυτονομία στο κινεζικό CLTC λέγεται ότι είναι έως και 660 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά τη σχεδιαστική γλώσσα, το LS7 ακολουθεί το ντεμπούτο μοντέλο IM7, ωστόσο το LS7 δεν είναι ένα άμεσο παρακλάδι SUV του sedan. Οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες στους προβολείς και τον προφυλακτήρα ξεχωρίζουν το LS7 από το IM7. Το E-SUV έχει μήκος 5,05 μέτρα (με μεταξόνιο 3,06 μέτρα), πλάτος δύο μέτρα και ύψος 1,73 μέτρα. Η σχεδίαση των πίσω φώτων θυμίζει το SUV καύσης DBX της Aston Martin.

Οι τρεις καμπούρες στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ξεχωρίζουν στο εξωτερικό. Αυτά είναι πιθανό να φιλοξενούν διάφορους αισθητήρες για λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, οι αναφορές για την πρεμιέρα του LS7 δεν αναφέρουν τέτοια συστήματα.

Στο εσωτερικό δεν ξεχωρίζουν μόνο οι διάφορες οθόνες, αλλά και ένα τιμόνι στο στυλ «Yoke» που εισήγαγε η Tesla. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία ανέπτυξε μια διαφορετική ιδέα, η οποία βασικά φαίνεται να είναι ένα μείγμα του τιμονιού ζυγού της Tesla από το Model S/X και του τιμονιού από το Model 3/Y: Η IM Motors συνεχίζει να βασίζεται στους μοχλούς της κολόνας του τιμονιού. Όπως και στο Model 3/Y, τα χειριστήρια στο ίδιο το τιμόνι είναι μόνο δύο μικροί περιστροφικοί τροχοί – και χωρίς επιφάνειες αφής όπως στο τιμόνι Yoke της Tesla.

cnevpost.com, chinapev.com, immotors.com