Η καναδική κυβέρνηση χρηματοδοτεί 6.000 σταθμούς φόρτισης EV

Ο Καναδάς ανακοίνωσε χρηματοδότηση για 6.000 φορτιστές EV ως μέρος μιας σειράς ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της εθνικής εβδομάδας EV. Οι επενδύσεις ανέρχονται συνολικά σε 45 εκατομμύρια CAD (σχεδόν 34 εκατομμύρια ευρώ), με τοπικές κυβερνήσεις και εταιρείες όπως η Hydro Québec ή η Shell Canada να επωφελούνται από τα κεφάλαια.

Η Hydro Québec έλαβε το μεγαλύτερο μέρος του δοχείου και θα δαπανήσει 4,6 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση έως και 840 φορτιστών EV σε όλο το Κεμπέκ. Η εταιρεία σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο μέχρι τον Μάρτιο του 2024 και λέει ότι θα επιλέξει δημόσιες τοποθεσίες με βάση τη ζήτηση. Η Shell Canada έλαβε 3,95 εκατομμύρια δολάρια για την εγκατάσταση 79 φορτιστών EV σε 37 τοποθεσίες λιανικής. Η εταιρεία πετρελαίου διεκδικεί «κρίσιμους διαδρόμους» στην Αλμπέρτα, τη Βρετανική Κολομβία, τη Μανιτόμπα, το Οντάριο και το Σασκάτσουαν.

Μεταξύ των κυβερνητικών δικαιούχων είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος του νησιού Πρίγκιπα Εδουάρδου, το οποίο θα εγκαταστήσει έως και 250 φορτιστές EV στο νησί με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Π.Χ. έλαβε 1,7 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει 128 φορτιστές EV στο Μπέρναμπυ και σε ολόκληρη τη Βρετανική Κολομβία.

Άλλα έργα περιλαμβάνουν την Peak Power Inc., την Eco-West Canada και την ένωση αντιπροσώπων αυτοκινήτων της Μανιτόμπα. Το τελευταίο πήρε 2 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει έως και 300 φορτιστές EV σε όλη τη Μανιτόμπα, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών εμπορικών EV.

Άλλες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση στον Καναδά

Η ανακοίνωση περιελάμβανε επίσης ενημερώσεις για τρέχοντα έργα ηλεκτρονικής κινητικότητας. Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό συμμετείχε στην Umicore χαιρετίζοντας τα σχέδια της εταιρείας να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον Καναδά για να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο εξαρτημάτων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Loyalist Township του Οντάριο. Η κυβέρνηση αναμένει χιλιάδες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και εκατοντάδες μακροπρόθεσμες θέσεις μετά την ολοκλήρωσή της. Η δήλωση αποκάλεσε τα υλικά μπαταριών Made-in-Canada ως ουσιαστικό μέρος της διασφάλισης της ασφάλειας της ενέργειας και των ορυκτών της Βόρειας Αμερικής.

Στο νέο Πρόγραμμα iMHZEV, που ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι παρέχει σχεδόν 550 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια για να υποστηρίξει την αγορά ή τη μίσθωση μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το προηγούμενο «Πρόγραμμα Κινήτρων για Οχήματα Μηδενικών Εκπομπών» επέτρεψε στους Καναδούς να αποκτήσουν πάνω από 141.000 νέα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα από το 2019.

καναδάς.ca