Η Κίνα στοχεύει στην εγκατάσταση φόρτισης EV κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων

Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας (MOT) θέλει να ενισχύσει τη φόρτιση των EV στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, σύμφωνα με ένα περίγραμμα κατασκευής που είδαν οι Global Times. Το υπουργείο υποθέτει ότι οι νέες εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν 20 εκατομμύρια νέα ενεργειακά οχήματα έως το 2024.

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με εκτιμήσεις της περιόδου του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-25). Η επέκταση θα γίνει σταδιακά και θα αυξηθεί η πυκνότητα των σταθμών φόρτισης.

Αρχικά, το Υπουργείο αναμένει από την Κίνα να αναπτύξει εγκαταστάσεις φόρτισης σε όλες τις περιοχές εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμων εκτός από εκείνες σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο μέχρι το τέλος του 2022.

Οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τις επαρχίες θα παρέχουν υπηρεσίες χρέωσης έως το τέλος του 2023, με διαδρομές που συνδέουν αγροτικούς δρόμους να καλύπτονται έως το 2025.

Τα στοιχεία του υπουργείου έδειξαν ότι η Κίνα είχε 10,01 εκατομμύρια NEVs (BEV, PHEV, FCEV) στο δρόμο τον Ιούνιο, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σε 25 εκατομμύρια το 2025 και 80 εκατομμύρια το 2030. Μόνο το τρέχον έτος, οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων στην Κίνα θα είναι συνολικά 3,03 εκατομμύρια μονάδες, μια αύξηση 123 τοις εκατό, αναφέρει η CPCA.

Το υπουργείο είπε ότι οι αρχές μεταφορών και οι φορείς εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων είχαν κατασκευάσει περισσότερους από 13.300 φορτιστές σε 3.102 περιοχές εξυπηρέτησης σε αυτοκινητόδρομους.

Το περίγραμμα ανάπτυξης της βιομηχανίας που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020 ανέφερε ότι η κατασκευή φορτιστών NEV θα ήταν επιλέξιμη για οικονομική στήριξη και χρήση δημόσιας υποδομής.

Περισσότερες λεπτομέρειες, επίσης σχετικά με τον προβλεπόμενο τύπο φορτιστή ή την τροφοδοσία που παρέχεται στο φις, παραμένουν σπάνιες.

Οι καθιερωμένες ιδιωτικές συνεργασίες όπως η BYD και η Shell ή η Avatr και η BP παρέμειναν περιφερειακές και επικεντρώθηκαν σε μητροπολιτικές περιοχές. Επίσης, η CAMS, η κοινοπραξία των Volkswagen Group China, JAC, FAW και Star Charge, εστιάζει σε πόλεις μέχρι στιγμής και ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε κατασκευάσει 760 τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης με περισσότερα από 7.000 σημεία φόρτισης σε 100 πόλεις της Κίνας.

globaltimes.cn