Η εταιρεία ταξί ZEV Viggo εγκαθιστά δημόσιους κόμβους HPC

Η αποκλειστική εταιρεία μεταφοράς οχημάτων Viggo ανακοίνωσε την κατασκευή ενός δικτύου σταθμών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης μέσω της θυγατρικής της ViggoEnergy που ιδρύθηκε πέρυσι. Η Viggo σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερους από 60 αστικούς κόμβους με 500 σημεία φόρτισης προσβάσιμα στο κοινό ως μέρος εκτεταμένων σχεδίων επέκτασης.

Η δανική εταιρεία έθεσε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια ως μέρος του ευρωπαϊκού σχεδίου επέκτασής της και έχει ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης.

Η Viggo άνοιξε τον τρίτο και μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης υψηλής ισχύος κοντά στον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης. Περιλαμβάνει τέσσερις στήλες φόρτισης που αποδίδουν έως και 300 kW.

«Αυτός ο κεντρικός κόμβος της Κοπεγχάγης είναι ο 3ος και μέχρι στιγμής μεγαλύτερος κόμβος μας – και θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική μας ευρωπαϊκή επέκταση», δήλωσε ο Kenneth Herschel, Διευθύνων Σύμβουλος της Viggo.

Η θυγατρική εταιρεία χρέωσης ViggoEnergy επιτρέπει την περιαγωγή μέσω Hubject, έτσι ώστε οποιοσδήποτε οδηγός EV να μπορεί να έχει πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης Viggo.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια τεράστια αύξηση στη ζήτηση για υποδομές φόρτισης στη Σκανδιναβία», εξήγησε ο Herschel. «Αντί να είμαστε μέρος του προβλήματος με τον αυξανόμενο στόλο μας, αποφασίσαμε να γίνουμε μέρος της λύσης δημιουργώντας τη δική μας δημόσια προσβάσιμη υποδομή φόρτισης».

Ενώ η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους σταθμούς φόρτισης εκτός από τη χωρητικότητα, άλλες ειδήσεις είδαν τη ViggoEnergy να συνεργάζεται με τον χειριστή του σημείου φόρτισης Spirii. Η σημερινή δημοσιογραφική φωτογραφία φαίνεται να αποκαλύπτει την ίδια συνεργασία. Η Spirii ιδρύθηκε το 2019, εστιάζοντας στην προσφορά μιας ανοιχτής πλατφόρμας χρέωσης σε άλλες εταιρείες, πρώτα στη Δανία.

Το Viggo κυκλοφόρησε επίσης στην Κοπεγχάγη την ίδια χρονιά και έχει αποκλειστικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στο στόλο του. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η εταιρεία πρόσθεσε τρία οχήματα κυψελών καυσίμου Toyota Mirai για πρώτη φορά και κατά την είσοδο στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η εταιρεία υπηρεσιών ταξί έχει επίσης τοποθετήσει οχήματα στο Aarhus της Δανίας. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Viggo είχε παραγγείλει 300 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Fisker Ocean. Ο εργολάβος κατασκευαστής Magna ολοκλήρωσε τα πρωτότυπα της Fisker Ocean μόλις πριν από μια εβδομάδα. Αυτά θα υποβληθούν σε τελικές δοκιμές πριν από την έναρξη της σειράς παραγωγής στο Γκρατς στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Αναμένουμε να ακούσουμε πόσα αυτοκίνητα έχει αυτή τη στιγμή η Viggo στο στόλο της.

Η εταιρεία προσφέρει βόλτες σε σταθερή τιμή που εμφανίζεται στην εφαρμογή, όπως η Uber. Το Viggo υπολογίζει το κόστος τη στιγμή της κράτησης με βάση την κίνηση και τον αναμενόμενο χρόνο που θα διαρκέσει η διαδρομή. Υπάρχει επίσης η επιλογή να κάνετε κράτηση ηλεκτρικής καμπίνας και οδηγού με ωριαία χρέωση.

ritzau.dk, mobilitywatch.dk (Spirii)