Η Γερμανία εξασφαλίζει πρώτες ύλες και ενέργεια στον Καναδά

volkswagen-id-meb-batterie-battery-braunschweig-2019-01-min

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού Καγκελαρίου Scholz στον Καναδά, η Volkswagen και η Mercedes Benz υπέγραψαν συμφωνίες με την καναδική κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε βασικές πρώτες ύλες μπαταριών όπως λίθιο, νικέλιο και κοβάλτιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Ο καγκελάριος Scholz έχει επίσης εξασφαλίσει συμφωνία για την προμήθεια της Γερμανίας με πράσινο υδρογόνο.

Οι πληροφορίες για τις μέχρι τώρα συμφωνίες των αυτοκινητοβιομηχανιών προέρχονται από άτομα που γνωρίζουν τις διαδικασίες που μίλησαν Bloomberg. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, τα μνημόνια συμφωνίας πρόκειται να υπογραφούν σήμερα στο Τορόντο παρουσία του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές, η απόφαση για την εξασφάλιση σημαντικών υλικών μπαταριών από τη Βόρεια Αμερική θα πρέπει επίσης να εξεταστεί στο πλαίσιο των νέων κανονισμών των ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο μέλλον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την πλήρη έκπτωση φόρου στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο εάν έχουν συναρμολογηθεί στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι βασικές πρώτες ύλες μπαταριών προέρχονται επίσης από την ήπειρο. Στην περίπτωση της VW, η προμήθεια από τον Καναδά θα πρέπει επίσης να απλοποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού για τα εργοστάσια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ – η σειρά παραγωγής του ID.4, η οποία εξακολουθεί να βασίζεται σε στοιχεία μπαταριών από το εργοστάσιο της SK On στη Γεωργία, ξεκίνησε στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στο Chattanooga στα τέλη Ιουλίου. Ήδη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ακόμη και πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν υπογράψει τους νέους κανόνες χρηματοδότησης, υπήρχαν φήμες ότι η VW εξέταζε επίσης την παραγωγή μπαταριών κοντά στο εργοστάσιο οχημάτων της στο Τενεσί.

Ένας εκπρόσωπος της Volkswagen δεν σχολίασε τις πληροφορίες Bloomberg πέρα από το ότι το νέο τμήμα μπαταριών που ονομάζεται PowerCo εργαζόταν για την επέκταση των δραστηριοτήτων του – με «ιδιαίτερα αξιόπιστες και βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού». Η PowerCo είναι επίσης υπεύθυνη για το πρώτο εργοστάσιο κυψελών της VW στο Salzgitter, ο θεμέλιος λίθος του οποίου τέθηκε τον Ιούλιο – επίσης παρουσία του Olaf Scholz.

Η VW θα εμπλακεί άμεσα σε ορυχεία;

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα business and trade Handelsblatt, η VW στοχεύει μάλιστα να γίνει η πρώτη δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που θα αναλάβει άμεσα μερίδια στα ορυχεία. «Δεν ανοίγουμε κανένα δικό μας ορυχείο, αλλά θέλουμε να πάρουμε μερίδια σε καναδικά ορυχεία και χειριστές ορυχείων», δήλωσε στην επιχειρηματική εφημερίδα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου τεχνολογίας της VW, Thomas Schmall. Σύμφωνα με τον Schmall, στόχος είναι να εξασφαλιστούν όγκοι και τιμές μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας, για παράδειγμα, στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας με την PowerCo.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες για τις συμφωνίες προμήθειας δεν υπήρχαν στην έκθεση, ειπώθηκε ότι, για παράδειγμα, η VW ή η PowerCo θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το 20 έως 30 τοις εκατό της ετήσιας παραγωγής ενός ορυχείου σε σταθερή τιμή, ενώ οι φορείς εκμετάλλευσης ορυχείων θα μπορούσαν να πουλήσουν τα υπόλοιπα 70 σε Το 80% του όγκου τους σε τρίτους σε τιμές της παγκόσμιας αγοράς.

Πολλές δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες – BMW, GM και Ford, για παράδειγμα – έχουν ήδη στραφεί όχι μόνο στην αγορά των στοιχείων της μπαταρίας από τους κατασκευαστές, αλλά και στην ήδη προμήθεια των πρώτων υλών από τους ίδιους τους ομίλους εξόρυξης και στη συνέχεια στη διάθεση τους στον αντίστοιχο συνεργάτη κυψελών. Στην Κίνα, η BYD όχι μόνο κατασκευάζει τις δικές της μπαταρίες, αλλά ανακοίνωσε επίσης στα μέσα Αυγούστου ότι θα επενδύσει πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα εργοστάσιο μπαταριών καθώς και σε ένα έργο εξόρυξης στο Yichun στην κινεζική επαρχία Jiangxi.

«Στο παρελθόν, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πίστευαν ότι ήταν αρκετό να αγοράσουν εργοστάσια κυψελών. Σήμερα γνωρίζουμε ότι πρέπει να πάμε πολύ βαθύτερα στην αλυσίδα αξίας», λέει ο Schmall. Ο Καναδάς έχει «πρακτικά όλες τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε για την παραγωγή μπαταριών».

Στην περίπτωση της VW, ωστόσο, δεν θα είναι ο Schmall αλλά ο Herbert Diess, που θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του μήνα, που θα υπογράψει την επιστολή προθέσεων με τον Καναδό υπουργό Βιομηχανίας François-Philippe Champagne. Από την πλευρά της Mercedes-Benz, ο Markus Schäfer, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνο τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τις αγορές, είναι μέρος της γερμανικής αντιπροσωπείας γύρω από το Scholz και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Robert Habeck.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την επίσκεψη στον Καναδά στο Handelsblatt κατόπιν αιτήματος, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα ανακοινωθεί επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes Schäfer θα υπογράψει επίσης μια επιστολή προθέσεων – αλλά πιθανώς μόνο σχετικά με μια πιθανή αγορά πρώτων υλών, όχι άμεσο μερίδιο σε μια από τις εταιρείες εκμετάλλευσης, όπως συμβαίνει με τη VW.

Η Mercedes σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο ηλεκτρικά μοντέλα για την παγκόσμια αγορά στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα: το EQS SUV και το EQE SUV. Τον Μάρτιο, η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη άνοιξε τη συναρμολόγηση μπαταριών για τα δύο οχήματα στη γειτονική κομητεία. Εκεί, οι αγορασμένες κυψέλες συναρμολογούνται σε έτοιμα προς εγκατάσταση πακέτα μπαταριών για το εργοστάσιο του οχήματος. Εκείνη την εποχή, η Mercedes είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα αγόραζε κυψέλες από την Envision AESC από τα μέσα της δεκαετίας. Αυτά τα κύτταρα θα μπορούσαν στη συνέχεια να κατασκευαστούν με πρώτες ύλες από τον Καναδά.

..και μια εστίαση πράσινου υδρογόνου για τη Γερμανία

Ο Καναδάς φέρεται επίσης να γίνει η πηγή πράσινου υδρογόνου για τη Γερμανία. Αυτό είναι απαραίτητο για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου που λείπει για την τροφοδοσία των γερμανικών εργοστασίων καθώς και απευθείας σε οχήματα κυψελών καυσίμου. Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση στα γερμανικά προκάλεσε την ανάγκη για προσωρινή προμήθεια φυσικού αερίου και πιο μακροπρόθεσμη παροχή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ είχε πει ότι στόχος ήταν να συνάψουμε μια ενεργειακή εταιρική σχέση για το μέλλον. Ο Habeck σημείωσε τις ιδανικές συνθήκες ανέμου για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή Newfoundland του Καναδά. Βασικός στόχος των δύο κυβερνήσεων φέρεται να είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς του κλίματος και της ενέργειας.

Συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.

financpost.com, handelsblatt.com (Volkswagen, στα γερμανικά), deutschlandfunk.de (πράσινο υδρογόνο, στα γερμανικά)