Η βρετανική start-up Ionetic λανσάρει λογισμικό σχεδιασμού μπαταριών

Η βρετανική startup μπαταριών EV Ionetic λάνσαρε μια πλατφόρμα σχεδιασμού πακέτων μπαταριών EV βασισμένη σε λογισμικό, η οποία μπορεί να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και τον χρόνο για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που φέρνουν ένα νέο ηλεκτρικό όχημα στην αγορά.

Η Ionetic δηλώνει ότι η πλατφόρμα που βασίζεται σε λογισμικό μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή πυκνότητα κατά 30% και να αυξήσει τη χρήση του όγκου της συσκευασίας έως και 120%, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες λύσεις εκτός ραφιού. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα σχέδιο πακέτου μπαταριών σε λίγες μόνο ημέρες, μειώνοντας το κόστος μετάβασης από τις απαιτήσεις στη μαζική κατασκευή κατά πάνω από 90% για τους κατασκευαστές OEM αυτοκινήτων.

«Υπάρχουν πολλά στάδια που χρειάζονται για να μπει ένα πακέτο μπαταριών στην παραγωγή. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να λάβουν υπόψη τις απαιτήσεις, το σχεδιασμό του συστήματος, την αναγνώριση, τον ενσωματωμένο έλεγχο, τις επιλογές κατασκευής και την ενοποίηση οχημάτων, για να αναφέρουμε μερικά», λέει ο James Eaton, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Ionetic, προσθέτοντας: «Αυτά τα στάδια γίνονται συχνά από διαφορετικούς εταιρείες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια δαπανηρή, κατακερματισμένη διαδικασία. Στην Ionetic, διευκολύνουμε όλα αυτά τα στάδια, απλοποιώντας τη διαδικασία και μειώνοντας το κόστος για τους ηλεκτρικούς κατασκευαστές OEM».

Προσθέτει ότι η εταιρεία εστιάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο σε μικρότερες εταιρείες στην Ευρώπη που κατασκευάζουν λιγότερα από 10.000 οχήματα ετησίως. «Τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα κατασκευαστικά οχήματα, τα οχήματα εξυπηρέτησης και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης όλα πρέπει να ηλεκτροδοτηθούν την επόμενη δεκαετία», εξηγεί. Η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με «εμβληματικές μάρκες αυτοκινήτων και κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων»

Η Ionetic σχεδιάζει να ανοίξει την πρώτη της μονάδα παραγωγής μπαταριών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος, κάτι που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει πιλοτικά την παραγωγή των δικών της σχεδίων πακέτων μπαταριών. Αυτό θα τους καταστήσει τον πρώτο Βρετανό κατασκευαστή που προσφέρει πλήρη ανάπτυξη μπαταριών «από τη σύλληψη και την κατασκευή πρωτοτύπων έως την έγκριση και την παραγωγή».

«Ο τομέας των μπαταριών EV πρόκειται να αυξάνεται 15-30% ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια και έτσι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για μια ευέλικτη εκκίνηση όπως η IONETIC. Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα είναι ισχυρότερος από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας οι εταιρείες αυτοκινήτων να επιδιώκουν τεχνολογίες μπαταριών που παρέχουν ισορροπία μεταξύ απόδοσης, μείωσης κόστους και βελτιστοποίησης των πόρων», προσθέτει η Dr Monica Marinescu, Συνιδρυτής του Ionetic και Senior Lecturer, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Imperial College του Λονδίνου.

ιοντικό.uk