ΗΠΑ: Η Magna ενδέχεται να αναπτύξει «στιβαρά» Scout EVs για τη VW

Η Volkswagen μπορεί να απευθυνθεί στη Magna International για να τη βοηθήσει να επαναλανσάρει τη μάρκα Scout στις ΗΠΑ με μια σειρά «στιβαρών» νέων ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου. Προφανώς, η VW βρίσκεται σε συνομιλίες με τον κατασκευαστή και συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει μια ειδική νέα πλατφόρμα για αυτά τα οχήματα.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι εταιρείες ήταν σε συνομιλίες για τη «διαχείριση της επιστροφής της μάρκας Scout». Automobilwoche αναφέρει ότι η Magna επρόκειτο να αναπτύξει το e-pic-up που είχε προγραμματιστεί για το 2026 ως το πρώτο όχημα των Scout, ωστόσο, επικαλούμενος ανώνυμους κύκλους της εταιρείας.

Η Magna δεν σχολίασε όταν ρωτήθηκε Automobilwoche, και δεν υπήρξαν νέα ούτε από τη Volkswagen.

Ενώ η Magna είναι επίσης κατασκευαστής με σύμβαση, η VW πιθανότατα θέλει μόνο η εταιρεία να αναπτύξει το όχημα αλλά να το παράγει εντός της εταιρείας. Η Volkswagen σκέφτεται να κατασκευάσει ένα ειδικό εργοστάσιο για το Scout επειδή η τοποθεσία Chattanooga δεν φαίνεται κατάλληλη. Η VW θα μπορούσε να μοιραστεί το εργοστάσιο με άλλες μάρκες του ομίλου.

Η Volkswagen είχε επιβεβαιώσει τα σχέδια για μια νέα μάρκα EV με την ετικέτα Scout για την αγορά των ΗΠΑ τον Μάιο του τρέχοντος έτους με έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο. Εκείνη την εποχή, ο Herbert Diess ήταν ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος στη Wolfsburg, αλλά το σημερινό αφεντικό Oliver Blume φαίνεται επίσης να υποστηρίζει τα σχέδια. Τον Μάιο, η εταιρεία είπε ότι τα οχήματα θα «σχεδιαστούν, αναπτυχθούν και παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για πελάτες στις ΗΠΑ», με την παραγωγή να ξεκινά το 2026.

Automobilwoche επαναλαμβάνει επίσης άλλες φήμες που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Μάιο – η VW φαίνεται να αναπτύσσει μια αποκλειστική πλατφόρμα Scout, καθώς οι τρέχουσες αρχιτεκτονικές EV εντός του Ομίλου δεν μπορούν να υποστηρίξουν οχήματα μεγέθους και σχεδίασης ενός Ford F-150. Η Magna, η οποία θέλει να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να παίξει εδώ. Ο Kurt Bachmaier, Αντιπρόεδρος της Magna Steyr, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας να κερδίσει έδαφος στις Η.Π.Α. Automobilwoche Τον Σεπτέμβριο.

Το αρχικό Scout ήταν ένα δίθυρο όχημα εκτός δρόμου που κατασκευάστηκε μεταξύ 1961 και 1980. Οι φιλοσοφίες της Volkswagen μέχρι στιγμής δείχνουν ένα τετράθυρο όχημα, ωστόσο, σύμφωνα με την ιστορία της μάρκας, αυτά φέρονται να είναι «στιβαρά εκτός δρόμου», όχι άνετα οδικά SUV.

Η Volkswagen απέκτησε τα δικαιώματα της επωνυμίας Scout, με βάση ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε από τον πρώην αμερικανικό κατασκευαστή International Harvester όταν εξαγόρασε το Navistar το 2020.

Πρόσθετη αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.

automobilwoche.de (στα γερμανικά)