ΗΒ: Η Mahle Powertrain ανοίγει νέο Κέντρο Ανάπτυξης Οχημάτων

Η Mahle Powertrain ολοκλήρωσε δύο νέες εγκαταστάσεις δοκιμών στο Νορθάμπτον, αφού επένδυσε 15 εκατομμύρια £ τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 3,6 εκατομμυρίων λιρών χρηματοδότησης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ειδικά κατασκευασμένες εγκαταστάσεις επιτρέπουν την ασφαλή δοκιμή νέων οχημάτων, μπαταριών και τεχνολογιών υδρογόνου ακόμη και κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες προσομοίωσης, έτσι ο Mahle.

Ο Γερμανός προμηθευτής σημείωσε επίσης «άνευ προηγουμένου ζήτηση» πριν από την κήρυξη του κέντρου ανοιχτό για τις επιχειρήσεις από τον Andrew Lewer, βουλευτή του Northampton South. Είπε ότι η επένδυση του Mahle αναγνώρισε «τον τεράστιο πλούτο μηχανικών ταλέντων σε αυτή τη χώρα, και συγκεκριμένα σε αυτήν την περιοχή – σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού – με 160 ειδικευμένους τεχνικούς και μηχανικούς που ήδη απασχολούνται στο εργοτάξιο».

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα £ 15 εκατομμυρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων £ 3,6 εκατομμυρίων από το UK Local Growth Fund και το SEMLEP (South East Midlands Local Enterprise Partnership), επέτρεψε στην Mahle Powertrain να ανοίξει το νέο «Vehicle Development Centre» (VDC) που επιτρέπει κατασκευαστές να δοκιμάζουν οχήματα με κίνηση στους δύο και στους τέσσερις τροχούς.

Η νέα εγκατάσταση εστιάζει στην ανάπτυξη και επικύρωση μπαταριών και στη μέτρηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών φόρτισης και εκφόρτισης. Οι δοκιμές μπαταριών γίνονται σε συνεργασία με το National Grid, ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρησιμοποιήσει απευθείας την εκφόρτιση από τις μπαταρίες μέσω του υποσταθμού της.

Ταυτόχρονα, το VDC δέχεται δοκιμές τεχνολογίας καυσίμου υδρογόνου σε θαλάμους που παρακολουθούν και εξαερώνουν με ασφάλεια τυχόν αέρια που διαφεύγουν, έτσι ο Mahle.

Η εταιρεία είχε ήδη θέσει σε λειτουργία μια πρώτη εγκατάσταση ανάπτυξης επί τόπου το 2019 και πρόσθεσε ένα δεύτερο θάλαμο δοκιμών για την ανάπτυξη και την επικύρωση ηλεκτρικών οχημάτων υπό διάφορες κλιματολογικές συνθήκες στο Κέντρο Πραγματικών Εκπομπών Ρύπων (RDE) στο Northhampton.

Στη σημερινή του δήλωση, ο Mahle τόνισε ότι μπορούν να αναπαράγουν διαφορετικά κλίματα χωρίς να χρειάζονται διεθνή ταξίδια, δηλαδή «τα πιο ψυχρά αρκτικά κλίματα και τις πιο ζεστές άνυδρες ερήμους, την υγρασία ενός τροπικού δάσους ή την πίεση που παρατηρείται στις υψηλότερες κορυφές».

Σε τεχνικούς όρους, το Mahle Powertrain μπορεί να προσομοιώσει θερμοκρασίες από -40°C έως +60°C με υγρασία που κυμαίνεται από 10% έως 80%, ενώ ο έλεγχος πίεσης επιτρέπει υψόμετρα έως και 5.000 m (16.400 πόδια).

Η θυγατρική Mahle διαθέτει πλέον επτά τεχνικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια ομάδα Mahle κατά την επιλογή εξαρτημάτων ή τεχνολογιών.

Η Mahle Powertrain ανακοίνωσε το νέο κέντρο δοκιμών στο Northhampton τον Μάρτιο του 2021 ως μέρος μιας επένδυσης σε πέντε νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και ανάπτυξης.

newspressuk.com