ΗΒ: Η Ford δημιουργεί εργοστάσιο Power Unit στο Halewood

Η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στο εργοστάσιο μετάδοσης της στο Halewood, στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ενισχύσει την παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε 230 εκατομμύρια £ πέρυσι και προσθέτει £ 150 εκατομμύρια για να κλιμακώσει την ετήσια παραγωγή από 250.000 σε 420.000 μονάδες.

Το εργοστάσιο του Halewood θα εξοπλίσει τελικά το 70 τοις εκατό των ηλεκτρικών οχημάτων Ford προς πώληση στην Ευρώπη έως το 2026. Η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει 600.000 EVs με εξαρτήματα από το Halewood στην ήπειρο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μακροπρόθεσμα, το ευρωπαϊκό σχέδιο ηλεκτροκίνησης της Ford επικεντρώνεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών έως το 2030, ακολουθούμενες από όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών, έως το 2035.

Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται στο Halewood, μια πόλη κοντά στο Λίβερπουλ, συμβάλλουν ήδη στην τροφοδοσία των Ford E-Transit Custom, E-Tourneo Custom, Transit Courier, Tourneo Courier και Puma.

Η Ford δηλώνει επιπλέον ότι 500 μέλη του προσωπικού αναβαθμίζονται στη συναρμολόγηση εξαρτημάτων EV στην εσωτερική εγκατάσταση. Ο Kieran Cahill, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Επιχειρήσεων της Ford, προσθέτει ότι η Ford ήταν «μια παγκόσμια αμερικανική μάρκα, υφασμένη στον ιστό της Ευρώπης για περισσότερα από 100 χρόνια και σημαντικός εργοδότης εδώ στο Halewood για σχεδόν 60 χρόνια».

Μόλις το εργοστάσιο είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2024, οι εργαζόμενοι της Ford θα κατασκευάσουν τη λεγόμενη Power Unit, δηλαδή την κίνηση που θα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα κιβώτιο ταχυτήτων μίας ταχύτητας. Αντικαθιστά τον κινητήρα και τη μετάδοση ενός συμβατικού οχήματος με κινητήρα προωθώντας ένα EV χρησιμοποιώντας ενέργεια μπαταρίας. Επί του παρόντος, η Ford κατασκευάζει εξαρτήματα ICE στο Halewood.

Ωστόσο, οι σημερινές ειδήσεις βλέπουν ότι οι δοκιμές προϊόντος και η κατασκευή πρωτοτύπων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους υπαλλήλους της Halewood στο νέο κέντρο ανάπτυξης E:PRiME (Electrified Powertrain in Manufacturing Engineering) της Ford στο Dunton του Essex.

Ο Tim Slatter, πρόεδρος της Ford UK, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επόμενο βήμα για τη Ford προς την διάθεση εννέα ηλεκτρικών οχημάτων εντός δύο ετών. Το εργατικό δυναμικό μας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Ford, όπως αποδεικνύεται από τη στροφή της Halewood σε ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης μηδενικών εκπομπών και την καινοτομία του E: PRiME στη Dunton για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραγωγής».

Η Halewood θα παραδώσει εξαρτήματα σε γραμμές συναρμολόγησης στα εργοστάσια της Ford Otosan στη Ρουμανία και την Τουρκία, αποτελώντας σημαντικό μερίδιο της ετήσιας αξίας εξαγωγών της Ford UK από το εργοστάσιο στο Merseyside και στο Dagenham, αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως.

Αυτό τερματίζει επίσης τον ανταγωνισμό με το εργοστάσιο στην Κολωνία της Γερμανίας. Όταν η Ford ανακοίνωσε την απόφαση για το Halewood τον περασμένο Οκτώβριο, η Halewood κέρδισε το εργοστάσιο μετάδοσης της Ford στην Κολωνία, επίσης λόγω των επιδοτήσεων της βρετανικής κυβέρνησης.

Σίγουρα, αυτή η τελευταία επένδυση περιλαμβάνει κρατική υποστήριξη από το UK Export Finance. Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Kemi Badenoch δήλωσε: «Η υποστήριξή μας για τη Ford είναι σπουδαία νέα για θέσεις εργασίας στο Essex και το Merseyside και τη βρετανική βιομηχανία στο σύνολό της». Πρόσθεσε ότι η Ford ήταν «μεγάλος εργοδότης» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τη Ford, η επιλογή της Halewood σηματοδότησε την πρώτη εσωτερική επένδυση στην κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η μετάβαση της Halewood στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων ήταν αναπόσπαστο μέρος της οικοδόμησης μιας κερδοφόρας ευρωπαϊκής επιχείρησης με επίκεντρο μόνο αυτοκίνητα και φορτηγά μηδενικών εκπομπών έως το 2035.

ford.com