ε.συστήματα μπαταριών για την κατασκευή μπαταριών EV στην Ινδία

Τα αυστριακά συστήματα e.battery που ειδικεύονται στις μπαταρίες και η ινδική εταιρεία Amara Raja Batteries ξεκίνησαν την κοινή ανάπτυξη μιας υγρόψυκτης μπαταρίας για δίτροχα και τρίτροχα ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σε ένα χρόνο.

Η μπαταρία, η οποία διαθέτει ψύξη εμβάπτισης και ταχεία φόρτιση, θα σχεδιαστεί ειδικά για την ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική αγορά ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών ρίκσα, σύμφωνα με την εταιρεία με έδρα το Vorarlberg.

«Μπορεί να κάνει πολύ ζέστη στην Ινδία. Εκεί η ασφάλεια και ο ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας είναι πρωταρχικής σημασίας», λέει ο Christopher Schöpf, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των συστημάτων e.battery. «Ένα υγρό εμβάπτισης ψύχει πιο αποτελεσματικά και πιο αποτελεσματικά από τις συμβατικές μεθόδους, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 30 τοις εκατό».

Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και θα ακολουθήσει πιστοποίηση. Από το φθινόπωρο του 2023, σχεδιάζεται παραγωγή πολλών 10.000 μονάδων ετησίως σε μια ειδικά κατασκευασμένη ημιαυτόματη γραμμή παραγωγής στην Ινδία.

Τον περασμένο Ιούλιο, η αυστριακή εταιρεία έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από τον Σουηδό κατασκευαστή RGNT. Τα συστήματα e.battery θα παράγουν τουλάχιστον 10.000 μπαταρίες για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της RGNT τα επόμενα χρόνια. Ένα γραφείο άνοιξε επίσης στις ΗΠΑ, τοποθετώντας ενεργά την εταιρεία σε τρεις ηπείρους μόλις ξεκινήσει η παραγωγή.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email