Επιβλήθηκε πάγωμα παραγγελιών στο Model 3 Long Range στη Βόρεια Αμερική

Η Tesla επέβαλε πάγωμα παραγγελιών στη Βόρεια Αμερική για μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του Model 3. Το Model 3 δεν μπορεί πλέον να παραγγελθεί Long Range στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μόνο ως έκδοση βάσης και απόδοσης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk, το υπόβαθρο σε αυτό είναι ότι η λίστα αναμονής για το Model 3 LR είναι πολύ μεγάλη – οι εκκρεμείς παραγγελίες εκτείνονται μέχρι το 2023. Όταν η Tesla αυξήσει την παραγωγή, η παραλλαγή του μοντέλου θα επιστρέψει. Δεδομένου ότι η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατακόρυφα πρόσφατα, ο Μασκ είχε ήδη προειδοποιήσει για ένα τέτοιο βήμα τον Μάιο. Έτσι η (προσωρινή) διακοπή των παραγγελιών δεν αποτελεί έκπληξη.

Κελάδημα

Με τη φόρτωση του tweet, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του Twitter.
Μάθε περισσότερα

Φόρτωση tweet

Το Model 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς κοστίζει σήμερα 46.990 δολάρια στις ΗΠΑ στη βασική διαμόρφωση, το Performance είναι διαθέσιμο από 62.990 δολάρια. Πριν από την τελευταία ενημέρωση στον διαμορφωτή των ΗΠΑ, το Model 3 Long Range κόστιζε 57.990 $.

Εξαιτίας αυτής της τιμής, το Model 3 πιθανότατα θα πληροί τις προϋποθέσεις για τη νέα έκπτωση φόρου των ΗΠΑ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη βασική έκδοση στο μέλλον, μόλις ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπογράψει τον νέο κανονισμό. Από εκεί και πέρα, ένα ανώτατο όριο τιμής 55.000 $ θα ισχύει για τα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων και 80.000 $ για τα SUV και τα pickup. Εάν το Model 3 Longe Range είναι επιλέξιμο το 2023, η Tesla θα πρέπει να μειώσει την τιμή κατά περίπου 3.000 δολάρια.

electrek.co, tesla.com (διαμορφωτής)