Επαναφορτίστε για να ενεργοποιήσετε τις πληρωμές με κάρτα για σκανδιναβικές χρεώσεις

Στις Σκανδιναβικές χώρες, η Recharge θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα ενσωματώσει τερματικά πληρωμής με κάρτα στους σταθμούς φόρτισής της. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία το 2023. Το νορβηγικό κοινοβούλιο επίσης συζητά επί του παρόντος τη θέσπιση αντίστοιχης νομοθεσίας με αυτή τη διάταξη.

Η Recharge λέει ότι λειτουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης στις Σκανδιναβικές χώρες, με περισσότερα από 2.500 σημεία φόρτισης στη Νορβηγία και άλλα 1.500 στη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον Βρετανό επενδυτή υποδομών Infracapital, θα εγκαταστήσει αρχικά νέους σταθμούς φόρτισης στη Νορβηγία με τερματικά καρτών. Τα τερματικά θα εισαχθούν στο υπάρχον δίκτυο φόρτισης μόλις αντικατασταθούν ή αναβαθμιστούν οι παλαιότεροι σταθμοί φόρτισης.

Στη συνέχεια, η Recharge θέλει να επεκτείνει την εστίασή της από τη Νορβηγία σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Η επαναφόρτιση θα εξοπλίσει νέους σταθμούς φόρτισης με τερματικά πληρωμών και – καθώς οι παλιοί σταθμοί φόρτισης πρέπει να αντικατασταθούν και να αναβαθμιστούν – θα αποκτήσουν επίσης τερματικά πληρωμών.

«Η πληρωμή με κάρτα σε σταθμούς φόρτισης είναι στην πραγματικότητα πιο δύσκολη τεχνική από ό,τι πιστεύουν πολλοί, αλλά δοκιμάζουμε διάφορα ολοκαίνουργια συστήματα με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πιλοτική φάση έδειξε ότι θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τερματικά πληρωμής με κάρτα σε σταθμούς φόρτισης από το επόμενο έτος», λέει ο Stian Mathisen, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της Recharge.

Στη Νορβηγία, με την υψηλότερη κατά κεφαλήν απορρόφηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, οι τρόποι χρέωσης είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως στη χώρα. Σύμφωνα με τη Νορβηγική Ένωση Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, τα περισσότερα από τα 120.000 μέλη της θέλουν πληρωμές με κάρτα σε σταθμούς φόρτισης. Το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα υπέβαλε επίσης πρόσφατα αίτημα στο νορβηγικό κοινοβούλιο να εξοπλιστούν όλοι οι σταθμοί φόρτισης με τερματικά πληρωμής καρτών το 2023. Το κοινοβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρώτα δημόσια ακρόαση για το θέμα. Στη Γερμανία, η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι τα τερματικά καρτών πρέπει να υπάρχουν για όλους τους σταθμούς φόρτισης που τίθενται σε λειτουργία την ή μετά την 1η Ιουλίου 2023.

Η Norwegian Electric Vehicle Association χαιρετίζει ελεύθερα την ανακοίνωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Recharge ακούει τη νορβηγική ένωση EV και τους νορβηγούς οδηγούς EV και εισάγει την πληρωμή με κάρτα σε νέους σταθμούς φόρτισης, με σταθερή δέσμευση να αναβαθμίσει τους υπάρχοντες σταθμούς τα επόμενα χρόνια. Σήμερα η γρήγορη φόρτιση είναι πολύ περίπλοκη. Η έρευνα των νορβηγικών οδηγών EV δείχνει ότι το 80 τοις εκατό των οδηγών EV ζητούν πληρωμή με κάρτα για να πληρώσουν για γρήγορη φόρτιση», λέει η Christina Bu, Γενική Γραμματέας της Νορβηγικής Ένωσης EV.

Πηγή: πληροφορίες μέσω email