Ενημέρωση υποδομής φόρτισης EV του Λονδίνου

Το Δημαρχείο και το TfL ανακοινώνουν την απελευθέρωση γης για 100 νέα εξαιρετικά γρήγορα δημόσια σημεία φόρτισης στους δρόμους του Λονδίνου. Τα πρώτα 25 από αυτά θα δημοπρατηθούν στις 30 Νοεμβρίου και άλλα 75 θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου του επόμενου έτους, με στόχο και τα 100 να είναι λειτουργικά μέχρι το τέλος του 2023.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, αποκάλυψε αυτή την είδηση ​​σε μια κεντρική ομιλία στο Design Museum αυτή την εβδομάδα. Ο Khan παρέδωσε επίσης μια ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα υποδομή και τις αξιώσεις του Λονδίνου, η βρετανική πρωτεύουσα έχει τώρα περισσότερα από 11.000 δημόσια σημεία φόρτισης, εκ των οποίων τα 820 είναι γρήγορα ή εξαιρετικά γρήγορα (στα ή πάνω από 50 kW). Αυτό είναι το ένα τρίτο του συνόλου του Ηνωμένου Βασιλείου και μια αύξηση 170 τοις εκατό από το 2019, έτσι ο Δήμαρχος.

Transport for London, ο κυβερνητικός οργανισμός που επιβλέπει τις μεταφορές και το Λονδίνο και αναφέρεται απευθείας στον Δήμαρχο, συνεργάζεται στενά με το Δημαρχείο για να αυξήσει τον αριθμό των σημείων χρέωσης στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, επιβλέπουν μόνο περίπου το 5% του οδικού δικτύου της πόλης. Τα υπόλοιπα ελέγχονται από τους 32 δήμους (περιοχές) του Λονδίνου και το City του Λονδίνου, το οποίο συγκυβερνά μέσω της Συνέλευσης του Λονδίνου. Αυτό έχει κάνει την υποδομή σε επίπεδο κεφαλαίου ένα συνονθύλευμα στην καλύτερη περίπτωση. Ωστόσο, ορισμένα δίκτυα όπως το Source προσπαθούν να παρέχουν ευρύτερη πρόσβαση και κάλυψη εν μέσω συμβούλων του Λονδίνου που αναπτύσσουν τις δικές τους πρωτοβουλίες.

Το Δημαρχείο έχει θέσει ως στόχο 40.000 – 60.000 σημεία φόρτισης σε όλο το Λονδίνο έως το 2030, με περίπου το 10% αυτών να είναι σημεία ταχείας φόρτισης. Η απελευθέρωση άλλων 100 χώρων για εγκαταστάσεις φορτιστών φέρνει την πόλη πιο κοντά στον στόχο.

«Η απελευθέρωση δημόσιας γης για την παροχή περισσότερων σημείων φόρτισης και κόμβων φόρτισης θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη και, ελπίζουμε, την υπέρβαση αυτού του στόχου», είπε ο Khan.

Ωστόσο, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να μην σηκώσουμε το πόδι μας από το πεντάλ τώρα και να χάσουμε την ορμή. Γι’ αυτό η κυβέρνησή μου δημοσίευσε τη Στρατηγική της για την Υποδομή Ηλεκτρικών Οχημάτων και έθεσε στόχο τον τετραπλασιασμό –τουλάχιστον– του αριθμού των δημόσιων σημείων φόρτισης στο Λονδίνο έως το 2030».

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μέρος της εν λόγω ευρύτερης στρατηγικής προσέγγισης για τη μείωση των εκπομπών στην πόλη, η οποία έχει κερδίσει την αναγνώριση της πόλης. Το Διεθνές Συμβούλιο για τις Καθαρές Μεταφορές έγραψε την προσέγγιση ως παράδειγμα: «Το Λονδίνο έχει φιλόδοξα σχέδια για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στόχων για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2030, όλα τα ταξί και οι ιδιωτικές ενοικιάσεις Τα οχήματα θα έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2033 και για μια ζώνη μηδενικών εκπομπών να τεθεί σε ισχύ στο κεντρικό Λονδίνο έως το 2025. Η ολοκληρωμένη υποδομή φόρτισης θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη αυτών των στόχων», γράφει το ICCT.

Το Λονδίνο έχει εισαγάγει εδώ και καιρό ζώνες χαμηλών εκπομπών, διευρύνοντας σταδιακά την κάλυψη ULEZ και αυστηροποιώντας τους κανονισμούς εκπομπών. Αυτές οι ζώνες θα επιτρέπουν τελικά μόνο σε οχήματα χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών να διέρχονται δωρεάν, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και των ελαφρών έως μεσαίων οχημάτων. Ως εκ τούτου, τα σχέδια του Δημάρχου περιλαμβάνουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του στόλου λεωφορείων του Λονδίνου με περίπου 9.000 οχήματα, και η πόλη φέρεται να σταμάτησε την προμήθεια νέων λεωφορείων ντίζελ. Ο τρέχων στόλος περιλαμβάνει περισσότερα από 800 λεωφορεία μηδενικών εκπομπών, τον μεγαλύτερο στόλο μηδενικών εκπομπών στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με το TfL.

Η πόλη επίσης δεν αδειοδοτεί πλέον νέα ταξί ντίζελ και μειώνει το όριο ηλικίας για τα παλαιότερα ταξί, με πάνω από 5.000 ταξί με μηδενικές εκπομπές να κυκλοφορούν τώρα. Το εργοστάσιο της London Electric Vehicle Company (LEVC) στο Κόβεντρι είναι ο κορυφαίος προμηθευτής αυτών των υβριδικών ηλεκτρικών μαύρων καμπίνων.

london.gov.uk