Εμπορική φόρτιση οχημάτων Ευρώπη που τώρα ονομάζεται Milence

Η Commercial Vehicle Charging Europe, η κοινοπραξία που ιδρύθηκε από την Daimler Truck, τον όμιλο Traton και τον Όμιλο Volvo για τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης υψηλών επιδόσεων για βαρέα φορτηγά και πούλμαν στην Ευρώπη, ξεκίνησε τώρα τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με την επωνυμία Milence.

Όταν ιδρύθηκε η κοινή επιχείρηση, το Commercial Vehicle Charging Europe (ή η σύντομη μορφή CV Charging Europe) ήταν απλώς ένας τίτλος εργασίας. Το όνομα της κοινής επιχείρησης έχει ήδη αλλάξει σε Milence σε δημόσιες πλατφόρμες και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Με αρχική χρηματοδότηση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, η Milence λέει ότι εστιάζει αρχικά στην επέκταση της υποδομής φόρτισης στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Νορβηγία καθώς και τη Σουηδία. Τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα επιτρέψουν στη Milence να επεκτείνει γρήγορα το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών.

Η Milence θέλει να επιτρέψει την ταχεία επέκταση της υποδομής φόρτισης φορτηγών για να επιτρέψει τη μεταφορά βαρέως τύπου με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη. Η μπαταρία των ερχόμενων ηλεκτρικών φορτηγών με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων πρέπει να μπορεί να φορτιστεί πλήρως κατά το νόμιμα προβλεπόμενο διάλειμμα των 45 λεπτών του επαγγελματία οδηγού. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει να ξεκινήσουμε μπροστά από την αγορά με την κυκλοφορία τουλάχιστον 1.700 σημείων φόρτισης τα επόμενα πέντε χρόνια», εξηγεί η CEO της Milence, Anja van Niersen.

Τα 1.700 σημεία φόρτισης θα κατανεμηθούν μεταξύ του τρέχοντος προτύπου φόρτισης CCS και της επερχόμενης φόρτισης μεγαβάτ με το πρότυπο που ονομάζεται MCS. Με τους σταθμούς φόρτισης CCS, η μπαταρία ενός φορτηγού βαρέως τύπου μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερο από 90 λεπτά. Με το MCS, η μπαταρία ενός φορτηγού 40 τόνων θα μπορεί να φορτιστεί μέσα σε 30-45 λεπτά – δηλαδή κατά τη διάρκεια του νομικά απαιτούμενου χρόνου διαλείμματος. Το MCS θα υποστηρίζεται τόσο από το επερχόμενο Mercedes eActros LongHaul όσο και από το βαρέως τύπου ηλεκτρικό φορτηγό της MAN.

Παρόλο που η Daimler Truck και ο Όμιλος Volvo εργάζονται επίσης σε φορτηγά κυψελών καυσίμου και οι δύο γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας θέλουν επίσης να κατασκευάσουν τις κυψέλες καυσίμου μαζί στην κοινοπραξία Cellcentric, βλέπουν επίσης ότι θα υπάρχει επίσης χώρος για φορτηγά με μπαταρία σε μεγάλη διάρκεια. διαδρομές έλξης.

Η Milence λέει ότι θα χρησιμοποιήσει επίσης επιτόπιες μπαταρίες σε σταθμούς φόρτισης για να επιτρέψει στα φορτηγά να χρησιμοποιούν την αποθηκευμένη πράσινη ενέργεια και να μειώσουν τη ζήτηση ενέργειας αιχμής. Η Milence σκοπεύει να χρησιμοποιήσει επιτόπου μπαταρίες για να μειώσει τη συμφόρηση του ηλεκτρικού δικτύου και να εξισορροπήσει τη ζήτηση. Η εταιρεία υποδομής φόρτισης λέει ότι αυτό προσφέρει μια ρεαλιστική λύση για την τρέχουσα συμφόρηση του δικτύου σε πολλές χώρες.

Έχει ήδη καταστεί σαφές στις πρόσφατες συζητήσεις γύρω από την πρόταση για το πρότυπο Euro 7 ή στο ειδικό συνέδριο «Εμπορικά οχήματα φιλικά προς το κλίμα» από το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών ότι η δημόσια υποδομή φόρτισης είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς για την ενοποίηση. ηλεκτρικά φορτηγά στις υπάρχουσες διαδικασίες logistics των φορέων εκμετάλλευσης.

Αλλά οι εμπορευματικές μεταφορές στους αυτοκινητόδρομους δεν στερούνται μόνο σταθμών φόρτισης αλλά και θέσεων στάθμευσης. «Όλοι όσοι διανύουν αποστάσεις στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους το προσέχουν αυτό», λέει ο van Niersen. «Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη σχεδόν μισού εκατομμυρίου επαγγελματιών οδηγών και 40.000 θέσεων στάθμευσης φορτηγών. Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές».

Η Milence λέει ότι διασφαλίζει ότι οι σταθμοί φόρτισης θα είναι ασφαλείς και ασφαλείς, καθώς και ότι προσφέρει υποδομή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών. Αυτή η κοινοπραξία φόρτισης φορτηγών κατανοεί ότι περιλαμβάνει επίσης εγκαταστάσεις υγιεινής, τροφοδοσίας, εγκαταστάσεις αναψυχής και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

«Με ευνοϊκούς κανονισμούς της ΕΕ, χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς φορτηγών και την ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης μεγαβάτ, αναμένουμε ότι η φορτηγά με ηλεκτρική μπαταρία θα μεταμορφώσει τον κλάδο των οδικών μεταφορών τα επόμενα χρόνια», λέει ο van. Niersen.

milence.com