Εισερχόμενη έκδοση Cabrio του Hong Guang Mini EV

Η κοινοπραξία SAIC-GM-Wuling λανσάρει μια μετατρέψιμη έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού Hong Guang Mini EV στην Κίνα, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής εκεί. Η οικογένεια μικροαυτοκίνητων Mini EV κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα για 24 συνεχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με δήλωση του συνεργάτη της κοινής επιχείρησης General Motors, το Wuling Hong Guang Mini EV Convertible θα λανσαριστεί για 99.900 γιουάν – που επί του παρόντος ισοδυναμεί με κάτι λιγότερο από 14.500 ευρώ. Έχει μέγιστη ισχύ 30 kW και 110 Nm, ταχύτητα έως 100 km/h και αυτονομία έως 280 km σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα. Η επιτάχυνση δίνεται από τους κατασκευαστές ως οκτώ δευτερόλεπτα από 0 έως 50 km/h. Το διθέσιο είναι μακρύ και έχει μικρό βάρος.

Το διθέσιο έχει μήκος 3.059 mm, πλάτος 1.521 mm, ύψος 1.614 mm και μεταξόνιο 2.010 mm. Περίπου τα δύο τρίτα του σώματος είναι κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής. Το Mini Convertible έχει αναδιπλούμενο μαλακό κάλυμμα και διατίθεται σε τρία εξωτερικά χρώματα (μπλε, πράσινο και μαύρο) και δύο χρώματα μαλακής οροφής (κόκκινο και μαύρο). Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης δύο αερόσακους, αυτόματο κλείδωμα, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πέδησης (ABS) και ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης (EBD).

Με τα τεχνικά δεδομένα απόδοσης και τις διαστάσεις του, το Wuling Hong Guang Mini EV Convertible προφανώς βασίζεται στην έκδοση του μικρού αυτοκινήτου που αναθεωρήθηκε πέρυσι. Εκείνη την εποχή, η ισχύς αυξήθηκε από 20 σε 30 kW, το μεταξόνιο από 1.940 σε 2.010 mm και η χωρητικότητα της μπαταρίας στις 26 kWh (αντί για 9 ή 14 kWh) – αν και το τελευταίο δεν έχει επιβεβαιωθεί για το κάμπριο.

Η οικογένεια των υποσυμπαγών αυτοκινήτων Mini EV κατατάσσεται στο Νο. 1 στην κατάταξη πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα για 24 συνεχόμενους μήνες. Συνολικά, περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες έχουν ήδη πουληθεί από την κυκλοφορία του τον Ιούλιο του 2020. Σύμφωνα με την GM, η οικογένεια οχημάτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεότερη γενιά στην Κίνα.

media.gm.com