Διαχωριστές Celgard για μπαταρίες LFP της ABF στις ΗΠΑ

Ο κατασκευαστής διαχωριστών Celgard έχει συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την American Battery Factory (ABF). Η Celgard θα καλύψει το 100 τοις εκατό της ζήτησης της ABF για διαχωριστές για κυψέλες μπαταριών LFP στις ΗΠΑ.

Η Celgard και η ABF δήλωσαν ότι σχεδιάζουν επίσης να αναπτύξουν τεχνολογίες και κυψέλες επόμενης γενιάς για μπαταρίες LFP. Οι δύο εταίροι σχεδιάζουν επίσης να διερευνήσουν ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος LFP στις ΗΠΑ που θα παρέχει βελτιωμένη πρόσβαση σε πρόδρομα υλικά και διευρυμένη χωρητικότητα. Η Celgard δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό εύρος της προμήθειας διαχωριστή όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία με την ABF.

Η Celgard ειδικεύεται σε μεμβράνες ξηρής διεργασίας που χρησιμοποιούνται ως διαχωριστές για μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η Celgard είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Polypore International, μιας εταιρείας Asahi Kasei. Το 2021, η Polypore δημιούργησε μια κοινοπραξία με την κινεζική Semcorp για την παραγωγή διαχωριστών ξηρής διαδικασίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ABF για να αναπτύξουμε και να παρουσιάσουμε τους διαχωριστές μεμβρανών επόμενης γενιάς Celgard και να προωθήσουμε την τεχνολογία μπαταριών λιθίου με χημεία LFP», δήλωσε ο Lie Shi, επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης διαχωριστών Asahi Kasei και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Polypore. “Το LFP αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά και οι διαχωριστές μεμβράνης ξηρής διαδικασίας Celgard προσφέρουν μια τεχνολογική λύση υψηλής απόδοσης για αυτήν την εφαρμογή.”

Η American Battery Factory (ABF) ιδρύθηκε από τη Lion Energy, προμηθευτή μπαταριών και ηλιακών προϊόντων. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους συνιδρυτές της Lion Energy. Η Lion Energy λέει ότι κέρδιζε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις λύσεων αποθήκευσης μπαταριών πέρυσι και διπλασιάζοντας την ανάπτυξη κάθε χρόνο. Αυτό ώθησε τους ιδρυτές της Lion Energy να αναγνωρίσουν την ανάγκη να δημιουργηθεί στην ξηρά μια αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών LFP με έδρα τις ΗΠΑ. Το νέο spinoff αποκάλυψε τα σχέδια τον Μάρτιο για την κατασκευή ενός δικτύου εργοστασίων μπαταριών LFP στις ΗΠΑ. Οι μπαταρίες LFP λέγεται ότι είναι κατάλληλες για σταθερές εφαρμογές αλλά και για ηλεκτρικά οχήματα όπως φορτηγά, λεωφορεία, τραμ, αγροτικά οχήματα, ηλεκτρονικά ποδήλατα, σκούτερ, περονοφόρα ανυψωτικά και βαρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό.

prnewswire.com