Αρχεία Compleo Charging Solutions για αφερεγγυότητα

Ο γερμανικός κατασκευαστής υποδομής φόρτισης Compleo Charging Solutions θα καταθέσει διαδικασία αφερεγγυότητας με αυτοδιαχείριση σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω επικείμενης αφερεγγυότητας. Το διοικητικό συμβούλιο δεν θεωρεί πλέον «κατεξοχήν πιθανή τη θετική συνέχιση της εταιρείας ως συνεχιζόμενης δραστηριότητας».

Η Compleo αποκάλυψε σε μια ad hoc ανακοίνωση ότι το διοικητικό συμβούλιο «το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Compleo Charging Solutions κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, κατά την άποψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, οι συνομιλίες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη παροχή πρόσθετων Η χρηματοδότηση δεν θα οδηγεί πλέον σε επιτυχή ολοκλήρωση με την απαιτούμενη πιθανότητα». Το διοικητικό συμβούλιο λέει ότι είναι πιθανό οι επιχειρηματικές δραστηριότητες να μην μπορούν πλέον να συνεχιστούν ως συνήθως.

Οι αιτήσεις αφερεγγυότητας αφορούν την Compleo Charging Solutions AG και την Compleo Charging Technologies GmbH. Οι άλλες θυγατρικές δεν επηρεάζονται επί του παρόντος από την εφαρμογή. Η εταιρεία πρέπει να ηγείται ακόμη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jörg Lohr και τον CFO Peter Hamela στο πλαίσιο της διαδικασίας αφερεγγυότητας.

Το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο με τον Jörg Lohr στο τιμόνι και τον Peter Hamela ως CFO είναι ενεργό μόνο για έξι εβδομάδες. Σε μια αναλυτική συνέντευξη με τους Γερμανούς συναδέλφους μας στο electrive.net τον Νοέμβριο, ο Lohr αποκάλυψε ότι είχαν ήδη αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως η υπερβολικά μεγάλη γκάμα προϊόντων της εταιρείας. Η στρατηγική του περιελάμβανε ριζική μείωση της γκάμας προϊόντων σε πέντε οικογένειες προϊόντων με πέντε μοντέλα η καθεμία.

Συνεχίζεται η παραγωγή

Σε δήλωση του γερμανικού Τύπου που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες αφερεγγυότητας, η CFO Peter Hamela είπε: «Μεταξύ άλλων, έχουμε αρχίσει να εξορθολογίζουμε τις διαδικασίες καθώς και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και να αναδιαρθρώνουμε τον οργανισμό», εξηγεί.

Όπως αναφέρει ο Jörg Lohr στο ίδιο έγγραφο (στα γερμανικά), η παραγωγή σταθμών φόρτισης θα συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί. «Στοχεύουμε να συνεχίσουμε τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης που έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ύπαρξης της εταιρείας καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Lohr. «Θα θέλαμε να είχαμε στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα λίγο πριν την εορταστική περίοδο. Δυστυχώς, με δεδομένο το πολύ σύντομο παράθυρο ευκαιρίας, δεν μπορέσαμε να το κάνουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Compleo λέει ότι εξακολουθεί να είναι σίγουρος για τις επερχόμενες διαδικασίες αφερεγγυότητας στην αυτοδιοίκηση: «Είμαστε σίγουροι ότι θα λάβουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση το νέο έτος. Απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο», λέει ο Lohr.

Η χρηματιστηριακή αγορά αντέδρασε λιγότερο αισιόδοξα στα νέα: Το απόγευμα της Δευτέρας, οι μετοχές της Compleo υποχώρησαν περισσότερο από 80 τοις εκατό στις συναλλαγές μετά το ωράριο λειτουργίας. Η είδηση ​​είχε προβλεφθεί πριν από ένα δεκαπενθήμερο, όταν ένας αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία «δεν είχε δώσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για τους στόχους εξοικονόμησης των τρεχόντων μέτρων και το αντίστοιχο κόστος».

Η Compleo εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2020 με τιμή έκδοσης 49 ευρώ ανά μετοχή. Ενδιάμεσα, η τιμή της μετοχής ανέβηκε στα 113 ευρώ, αλλά μειώνεται σταθερά από το υψηλό ρεκόρ της τον Σεπτέμβριο του 2021. Μετά την κατάρρευση της τιμής το βράδυ της Δευτέρας, οι μετοχές εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται στο 1,12 ευρώ στις μεταγενέστερες συναλλαγές.

Τα έσοδα από την IPO επενδύθηκαν μεταξύ άλλων σε εξαγορές. Για παράδειγμα, η μεσαίου μεγέθους Compleo όχι μόνο ανέλαβε την start-up Wallbe, αλλά και τη μεγαλύτερη εταιρεία, την Innogy eMobility Solutions. Ενώ αυτές οι εξαγορές παρείχαν ανάπτυξη στα χαρτιά, ήρθαν με τα δικά τους προβλήματα: Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο electrive.netαυτό όχι μόνο οδήγησε σε τρεις ανταγωνιστικές σειρές προϊόντων wallbox (η σειρά Solo που αναπτύχθηκε από την ίδια την Compleo έχει ήδη αποσυρθεί από την αγορά), αλλά και σε συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εταιρικών πολιτισμών.

Είναι ήδη σαφές ότι τα δύο εργοστάσια του Wallbe που αναλήφθηκαν θα κλείσουν στο τέλος του έτους. Φαίνεται ότι η Compleo κατάφερε να αναστατώσει τη γερμανική βιομηχανία φόρτισης με την ώθησή της να εμπορευματοποιήσει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που εξαγοράστηκαν από την Innogy με άδεια – ευρεσιτεχνίες που μέχρι τώρα όλοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς του Sebastian Schaal.

eqs-news.com