Αποκτήστε το Dim Out – Οι καλύτεροι λαμπτήρες πίσω φωτός

Με Βιβέκ Ναγιάρ |
Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαΐου 2022

Διάσπαρτες μεταξύ όλων των εμπορικών αναρτήσεων που έχετε διαβάσει σε αυτόν και σε άλλους ιστότοπους σχετικά με τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ZOMG PRIME DAY που περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, υπάρχουν λίστες όπως αυτή, εστιασμένες σε έναν μεμονωμένο τύπο ανταλλακτικού αυτοκινήτου που δεν είναι πιθανό να σκεφτείτε μέχρι πραγματικά χρειάζεται.

Οι λαμπτήρες πίσω φωτός σίγουρα δεν είναι το πιο σέξι θέμα, αλλά είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό θέμα. Το να έχετε μερικά από αυτά τα κορόιδα στη διάθεσή σας, ειδικά αν κάποιος κάνει καθημερινά ένα παλαμάκι, όπως οι περισσότεροι από εμάς εδώ, δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Ο συγγραφέας σας έχει ένα κουτάκι καφέ Maxwell House γεμάτο πράγματα, που έχουν συλλεχθεί από χρόνια προετοιμασίας αυτοκινήτων για ντέρμπι κατεδάφισης.

Για να διατηρήσουμε μια σύγκριση μήλων με μήλα, επιλέξαμε ένα δείγμα οχήματος για το οποίο θα πρέπει να ταιριάζουν όλοι αυτοί οι λαμπτήρες: Ένα F-150 του 2015. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένα αυτοκίνητα απαιτούν αντίσταση φορτίου ή κάποιο άλλο ηλεκτρικό πρόσθετο κατά τη μετατροπή σε λαμπτήρα LED. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα αυτού του τύπου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό πριν πατήσετε αυτό το κουμπί «αγορά».

1. Επιλογή του συντάκτη: Λαμπτήρες LED Strobe Brake Alla LightingΑυτοί οι καθαροί κόκκινοι λαμπτήρες LED έρχονται σε ένα ζευγάρι και έχουν το κατάλληλο κάθισμα για να χωρέσουν τις υποδοχές καλωδίωσης στο φανταστικό μας F-150. Μια σειρά LED γύρω από την επιφάνεια του λαμπτήρα θα πρέπει να παρέχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά φωτισμού από ένα με peepers ακριβώς στο άκρο.

Η ανατροπή με αυτά τα πράγματα; Θα στροβοσκοπούν για λίγο κατά τη διάρκεια του αρχικού φωτισμού τους, ένα χαρακτηριστικό που –θεωρητικά– θα τραβήξει πιο γρήγορα την προσοχή αυτού του texter πίσω σας και θα δημιουργήσει μια ασφαλέστερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σύγκριση με ένα σταθερό φως φρένων. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι το αναβοσβήνει έχει «νόμιμους χρόνους αναβοσβήνει», οπότε ενώ θα τραβήξει την προσοχή της Becky που είναι στο τηλέφωνο, δεν θα πρέπει να τραβήξει την αρνητική προσοχή από τους χωροφύλακες.

Πλεονεκτήματα/Φωτεινότητα που αναβοσβήνει

Μειονεκτήματα/Είναι νόμιμα στη δικαιοδοσία σας;

Συμπέρασμα/Ελέγξτε πριν τα εγκαταστήσετε

2. Λάμπα φρένων Phinlion Red LEDΗ άνοδος (και η επακόλουθη μείωση κόστους) των LED ήταν ένα όφελος για όλα τα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις επιλογές στυλ. Οι κατασκευαστές μπορούν τώρα να συναρμολογήσουν πολύ πιο ενδιαφέροντα σχέδια προβολέων που εξακολουθούν να λάμπουν έντονα και να μην μιμούνται απλές πυγολαμπίδες σε βάζα μαρμελάδας.

Είναι μια παρόμοια ιστορία με αυτούς τους κόκκινους λαμπτήρες LED. Η εύρεση κόκκινων λαμπτήρων πυρακτώσεως ήταν μια αγγαρεία. Τώρα, είναι παντού – συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιλογών εδώ. Το Phinlion φαίνεται να είναι μια δημοφιλής μάρκα λαμπτήρων LED και αυτή η παραλλαγή έχει μία από τις καλύτερες αξιολογήσεις στο Amazon.

Πλεονεκτήματα/Έντονο κόκκινο φως, βαθμολογία 4,5 αστέρων

Μειονεκτήματα/Ελαφρώς πιο ακριβά από τα ισοδύναμα ξεκαθαρίσματα

Συμπέρασμα/Ένα εύχρηστο πακέτο δύο με εξαιρετικές κριτικές

3. Bosch Long Life Minature BulbΕάν το μόνο που χρειάζεται είναι ένας λαμπτήρας για να περάσει από κρατική επιθεώρηση ή να πουλήσει ένα παλιό αυτοκίνητο καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο Facebook Marketplace, ένα απλό σετ παραδοσιακών λαμπτήρων 5 δολαρίων είναι πιθανότατα το μόνο που απαιτείται. Κρατήστε τα όμορφα LED για τον εαυτό σας.

Αυτοί είναι οι ίδιοι τύποι λαμπτήρων που γεμίζουν τον καφέ του συγγραφέα σας που μπορείτε να αναφέρετε στο προοίμιο αυτής της ανάρτησης. Διαθέτουν διαφανές χρώμα, πωλούνται από τη Bosch και ταιριάζουν στις επίπεδες πρίζες τύπου τερματικού που βρίσκονται στον αργαλειό καλωδίωσης του φανταστικού μας pickup F-150.

Πλεονεκτήματα/Ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, ακομπλεξάριστο

Μειονεκτήματα/Booooooring

Συμπέρασμα/Μια καλή και φθηνή γρήγορη λύση

4. Λαμπτήρες LED JDM ASTAR PX ChipsetΟ πωλητής αυτών των λαμπτήρων ισχυρίζεται ότι έχουν αδιάβροχο και αδιάβροχο σχέδιο, ένας ισχυρισμός που μπορεί να φαίνεται περιττός, καθώς τα περισσότερα πίσω φώτα θα πρέπει να είναι στεγανά και να κάνουν τη δική τους δουλειά να κρατούν μακριά αυτά τα είδη συντριμμιών.

Αλλά ας είμαστε αληθινοί – εάν αντικαθιστάτε λαμπτήρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εξέδρα σας να παλιώσει. Και τα παλαιότερα αυτοκίνητα έχουν μερικές φορές ρωγμές ή προβλήματα στεγανοποίησης στα περιβλήματα φωτός τους. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει ότι αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για ταχυτήτων εκτός δρόμου (*σηκώνει το χέρι*) που βυθίζουν συνήθως τα οχήματά τους στο πλησιέστερο ποτάμι ή τα σπρώχνουν σε έναν αμμόλοφο με άγρια ​​εγκατάλειψη.

Πλεονεκτήματα/Αδιάβροχο και αδιάβροχο

Μειονεκτήματα/Δεν είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο LED

Συμπέρασμα/Οι κριτικές πελατών είναι σε μεγάλο βαθμό θετικές

5. LUYED Non-Polarity Super BrightΑυτοί οι λαμπτήρες είναι καθαροί, καθιστώντας τους μια αξιοπρεπή επιλογή όχι μόνο για τα πίσω φώτα και τα φώτα φρένων, αλλά και για τη λειτουργία εφεδρικών και φλας. Αυτό είναι βολικό για αυτοκίνητα που έχουν πορτοκαλί παρωπίδες (ναι, μόλις χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη) στο πίσω μέρος, όπως προέβλεπε η φύση και οι Ευρωπαίοι/Ιάπωνες κατασκευαστές.

Το να εντοπίζεις πορτοκαλί φλας σε ένα F-150 του 2015 είναι σαν να εντοπίζεις έναν έφηβο που δεν κάνει καθιστική ζωή: πολύ σπάνιο. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι ένα συγκεκριμένο Sport Package στο Ranger προηγούμενης γενιάς χρησιμοποιούσε το κουτί και τα πίσω φώτα από το αντίστοιχο της Mazda Series B, σηματοδοτώντας μια από τις λίγες περιπτώσεις που ένα pickup Ford είχε πορτοκαλί φλας που κλείνουν πίσω πόρτα. Και, ω ναι, αυτοί οι λαμπτήρες συνιστώνται ανεπιφύλακτα.

Πλεονεκτήματα/Ολόπλευρη σχεδίαση LED, ταιριάζει σε πολλές εφαρμογές εργασίας

Μειονεκτήματα/Ποιο είναι πάλι αυτό το εμπορικό σήμα;

Συμπέρασμα/Πολύ οικονομικά LED

6. Λαμπτήρες φρένων Syneticusa Red LEDΑυτοί οι λαμπτήρες είναι επίσης της ποικιλίας strobe-when-activated, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο τύπος φωτισμού είναι kosher με το τοπικό αστυνομικό τμήμα πριν εγκαταστήσετε αυτά τα πράγματα. Το αντίγραφο της διαφήμισης ξεκινά με συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων που είτε υποδηλώνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο προϊόν είτε μια σοφή προσπάθεια να προλάβουμε τα παράπονα των πελατών από ζυμωτές που τοποθετούν τους λαμπτήρες ανάποδα.

Μερικοί πελάτες συμβουλεύουν ότι αυτά είναι καλά μόνο για φρένα, όχι για φλας, τα οποία κανονικά θα τα μετρούσαν από το δείγμα μας F-150. Ωστόσο, ίσος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ένα ηλεκτρικό πρόσθετο (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) μπορεί να βοηθήσει.

Πλεονεκτήματα/Super φωτεινό, έχει USA στο όνομα

Μειονεκτήματα/Στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Συμπέρασμα/8 γρήγορα στροβοσκόπια και σχεδιασμός χωρίς πολικότητα

7. Πίσω φώτα LED AuxitoΜέρος της ταξιαρχίας που ρίχνει λευκό φως από τα LED αντί για κόκκινο, αυτοί οι λαμπτήρες θα ήταν καλοί για εφαρμογές όπου ο ίδιος ο φακός του πίσω φωτός είναι κόκκινος, όχι καθαρός. Ένας σχεδιασμός φωτισμού 360 μοιρών θα μιμηθεί πιθανώς έναν ήλιο που έχει καταρρεύσει για φωτεινότητα.

Αυτός είναι επίσης ένας από τους λίγους πωλητές που αναφέρουν οτιδήποτε σχετικά με την απαγωγή θερμότητας. Αν και δεν είναι τόσο μεγάλο όσο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως που μπορούν να ζεσταθούν σε σημείο που μπορεί κανείς να ανάψει ένα τσιγάρο από την επιφάνειά του (ρωτήστε με πώς ξέρω), η θερμική διαχείριση είναι συνήθως ένα ζήτημα για κάθε λαμπτήρα.

Πλεονεκτήματα/Σχεδόν μια βαθμολογία 5 αστέρων από περισσότερους από 1700 πελάτες

Μειονεκτήματα/Πιο ακριβά από άλλα σε αυτή τη λίστα

Συμπέρασμα/Πιθανότατα θα λάβετε αυτό που πληρώνετε (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα είδη)

8. Φωτεινό λευκό λαμπάκι LED YorkimΌπως και άλλοι εδώ, αυτοί οι λαμπτήρες ρίχνουν ένα λευκό φως και δεν έχουν πολικό σχεδιασμό, επομένως θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να συνδέσετε αυτά τα πράγματα στο χτυπητήρι σας. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα αυτοκίνητα χρειάζονται ηλεκτρικό πρόσθετο

Ο πωλητής λέει ότι αυτοί οι λαμπτήρες έχουν σχεδιαστεί ως είδη χαμηλής θερμοκρασίας και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Υποστηρίζοντας ότι είναι περισσότερο από 400% φωτεινότερος από τον αρχικό λαμπτήρα αλογόνου, μπορεί κανείς να αναμένει διάρκεια ζωής έως και 50.000 ώρες (ή μία εβδομάδα στην κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου του Λος Άντζελες).

Πλεονεκτήματα/Πάμφθηνος

Μειονεκτήματα/Όχι κόκκινο

Συμπέρασμα/Αλλά το κόκκινο είναι διαθέσιμο για $1 επιπλέον (δηλαδή – την ίδια τιμή με τις θέσεις σε ένα Demon)

Συχνές ερωτήσεις

Είναι καλύτερα τα πίσω φώτα LED;

Ναι, τα πίσω φώτα LED είναι πολύ καλύτερα από τα παραδοσιακά φώτα αλογόνου ή Xenon για τους ακόλουθους λόγους:

  • Τα LED είναι φθηνότερα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες
  • Τα LED είναι συγκριτικά πιο φωτεινά
  • Τα LED διαρκούν περισσότερο (κάπου περίπου 30.000 έως 50.000 ώρες)
  • Τα LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο εδώ είναι ότι όχι μόνο στα πίσω φώτα, αλλά πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν LED και για τους προβολείς των οχημάτων τους.

Τώρα, εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τα πίσω φώτα σας, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε τα παραπάνω πλεονεκτήματα προτού αποφασίσετε ποιους λαμπτήρες θέλετε να επιλέξετε.

Τι είδους λάμπα πηγαίνει στο πίσω φως;

Αν και οι λαμπτήρες αλογόνου ή ξένον χρησιμοποιούνται ως πίσω φώτα ενός οχήματος, τα LED είναι πιο δημοφιλή αυτές τις μέρες, πολλοί ιδιοκτήτες αντικαθιστούν τους λαμπτήρες που τοποθετούνται στο εργοστάσιο με αυτούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φώτα LED είναι φθηνά, είναι πιο φωτεινά από τα στοκ φώτα, αντλούν συγκριτικά λιγότερη ενέργεια όταν είναι ενεργοποιημένα και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 30.000 έως 50.000 ώρες.

Μπορώ να βάλω λαμπτήρες LED στα πίσω φώτα μου;

Ναι μπορείς. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα LED προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες με τους οποίους έρχεται αρχικά το όχημά σας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Επειδή οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων εγκαθιστούν λαμπτήρες αλογόνου ή ξένον για πίσω φώτα, πολλά παλιά οχήματα δεν διαθέτουν κύκλωμα για να τοποθετήσουν LED.

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είχε κανένα κύκλωμα προσανατολισμένο σε LED και σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τα πίσω φώτα με LED, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν μια ψευδώς θετική ανησυχία. Για να το ξεπεράσετε, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε ένα πρόσθετο στοιχείο ή LED συμβατά με CANBus (συμβατό με το δίκτυο ελεγκτή περιοχής δικτύου) για να τα θέσετε σε λειτουργία.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες:

Επειδή τα LED καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ισχύ, όταν τα χρησιμοποιούνται για φώτα φρένων, το Controller Area Network Bus ή το CANBus που είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος στο όχημα και το αναβοσβήνει στην οθόνη ενδείξεων δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία τους λόγω υψηλότερης αντίστασης στο κύκλωμα . Ως αποτέλεσμα, το CANBus εμφανίζει ένα σφάλμα που λέει στον οδηγό ότι λείπουν τα φώτα φρένων.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε είτε να εγκαταστήσετε έναν αποκωδικοποιητή CANBus εάν σκοπεύετε να αγοράσετε τυπικά φώτα LED ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σχετικά ευκολότερη επιλογή που είναι οι λαμπτήρες LED συμβατοί με CANBus που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Στην πραγματικότητα, καλό είναι να προτιμάτε πάντα το δεύτερο από το πρώτο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συμβατά με CANBus φώτα μπορούν να λειτουργήσουν άψογα ακόμα κι αν το CANBus υπάρχει ήδη στο όχημά σας.

Είναι πιο φωτεινά τα πίσω φώτα LED;

Ναι, είναι πολύ πιο φωτεινά από τα παραδοσιακά πίσω φώτα. Επιπλέον, είναι συγκριτικά στιγμιαίες. Με απλά λόγια, όταν ένας λαμπτήρας αλογόνου ανάβει, χρειάζεται λίγος χρόνος για να ζεσταθεί και να λάμψει με την πλήρη φωτεινότητά του. Από την άλλη πλευρά, ένας λαμπτήρας LED χρειάζεται μόνο περίπου 0,2 δευτερόλεπτα για να ανάψει πλήρως.

Επιπλέον, επειδή οι λαμπτήρες LED είναι πιο φωτεινοί, όταν είναι αναμμένοι, είναι ορατοί από σχετικά μεγαλύτερη απόσταση. Ως αποτέλεσμα, το όχημά σας γίνεται λιγότερο επιρρεπές σε ατυχήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να συμβούν εάν έχετε τοποθετήσει λαμπτήρες με μειωμένη φωτεινότητα ως πίσω φώτα στο όχημά σας.


Κατά καιρούς, η TTAC θα επισημαίνει προϊόντα αυτοκινήτου που πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινότητά μας. Επιπλέον, αναρτήσεις όπως αυτή βοηθούν στο να διατηρούνται τα φώτα αναμμένα εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί αυτό.

(Σημείωση του συντάκτη: Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να σας βοηθήσει να είστε ενημερωμένος αγοραστής για προϊόντα αυτοκινήτου αλλά και να πληρώσετε για Συνήθειες αγορών σεντάν της δεκαετίας του ’90 έξοδα λειτουργίας. Μερικοί από εσάς δεν βρίσκουν αυτές τις αναρτήσεις διασκεδαστικές, αλλά βοηθούν στην πληρωμή για Junkyard Finds, Rare Rides, Rental Reviews και οτιδήποτε άλλο. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.)

[Main Photo Credit:Eshma/Shutterstock.com. Product images provided by the manufacturer.]