Αποκαλύφθηκαν δεδομένα απόδοσης της Rolls-Royce Spectre

Η Rolls-Royce αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κατευθύνεται προς παραγωγή, το Spectre. Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του αυτοκινήτου και τα σχέδια για πλήρη ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία παρέχει τώρα δεδομένα απόδοσης, αν και εκτεταμένες δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην πραγματικότητα, η μάρκα, όπως αναφέρει η Rolls-Royce, λέει ότι έχει επινοήσει «το πιο εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών που είχε ποτέ σχεδιάσει». Σύμφωνα με τη Rolls-Royce, το Spectre EV υποβάλλεται σε ένα ταξίδι άνω των 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, προσομοιώνοντας περισσότερα από 400 χρόνια χρήσης. Η εταιρεία προσθέτει ότι περισσότερες από τις μισές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε «ακριβώς τους δρόμους στους οποίους θα οδηγηθούν πολλά Spectre παραγωγής», όπως η Γαλλική Ριβιέρα, όπου τελειοποίησαν το σύστημα ανάρτησης Planar.

Όλα αυτά γίνονται για να διασφαλιστεί ότι το Spectre EV θα προσφέρει τις προσδοκίες των πελατών, οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολες, δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λειτουργούν εξαιρετικά ομαλά, κάτι που θα περίμενε κανείς από μια Rolls-Royce.

Πράγματι, η εταιρεία παρατηρεί επίσης στη σημερινή δήλωση ότι ο συνιδρυτής Τσαρλς Ρολς είχε προβλέψει ένα ηλεκτρικό μέλλον για το αυτοκίνητο αφού απέκτησε ένα ηλεκτρικό όχημα το 1900.

Ωστόσο, η Rolls-Royce χρειάστηκε πολύ χρόνο για να εργαστεί για ένα τέτοιο μέλλον, όχι σε αντίθεση με άλλες μάρκες πολυτελείας. Ωστόσο, τώρα, η εταιρεία θα είναι πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Torsten Müller-Ötvös είχε φωνάξει για τη (νέα) πορεία το 2021, ανακοινώνοντας ήδη το Spectre. «Είναι ένα πραγματικό όχημα που θα δοκιμαστεί στο κοινό και που οι πελάτες μας θα το παραλάβουν για πρώτη φορά το τέταρτο τρίμηνο του 2023».

Η σημερινή δήλωση επιβεβαιώνει αυτό το χρονοδιάγραμμα και προσθέτει τα εν λόγω δεδομένα.

Η Rolls-Royce Spectre θα παράγει περίπου 430 kW, θα προσφέρει 900 Nm ροπής, θα επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και θα προσφέρει αυτονομία WLTP περίπου 520 χιλιομέτρων ή σχεδόν 330 μίλια.

Ωστόσο, με πολλούς μήνες δοκιμών και βελτιστοποίησης ακόμα να ακολουθήσουν, αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν πριν από την κυκλοφορία στην αγορά.

Η εταιρεία αποκαλύπτει ότι οι τιμές για την ηλεκτρική Rolly-Royce θα κυμαίνονται μεταξύ αυτών των Cullinan και Phantom. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για τιμές περίπου 400.000€.

«Το Spectre δεν είναι μόνο μια ιστορική στιγμή για τη Rolls-Royce αλλά και μια ιστορική στιγμή για την ηλεκτροκίνηση», καταλήγει η Rolly-Royce. Κατά την άποψή της, η άφιξη του πρώτου της EV ήταν επιβεβαίωση «ότι η τεχνολογία έχει φτάσει σε ένα πρότυπο που μπορεί να περιέχει την εμπειρία της Rolls-Royce».

Μιλώντας για την εν λόγω τεχνολογία, η Samsung θα προμηθεύσει τις μπαταρίες. Προηγούμενες αναφορές υποδεικνύουν επίσης ότι το Spectre θα μπορούσε να βασίζεται στην τεχνολογία κίνησης γνωστή από την BMW 7 που είναι έτοιμη για ηλεκτροκίνηση.

Ανεξάρτητα από το αν βασίζεται σε τρίτους για τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά, η Rolls-Royce ισχυρίζεται ότι το Spectre θα δημιουργούσε «προηγούμενο στη δημιουργία μιας εντελώς πρωτότυπης κατηγορίας αυτοκινήτων, του Ultra-Luxury Electric Super Coupé», που θα χαρακτηρίζεται από το διάστημα πρώτα και κύρια.

Το EV θα μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Phantom, φέρνοντας το Spectre σε μήκος 5.453 m σε πλάτος 2.080 m και σε ύψος 1.559 m. Ωστόσο, η Rolly-Royce λέει ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας των 0,25 cd ήταν «άνευ προηγουμένου», τουλάχιστον στο εύρος τους. Το μοντέλο είναι επίσης το πρώτο δίθυρο κουπέ παραγωγής που εξοπλίζεται με ζάντες 23 ιντσών εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια.

Το Spectre είναι διαθέσιμο για προμήθεια αμέσως, με τις πρώτες παραδόσεις πελατών να ξεκινούν το 4ο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τη Rolls-Royce. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσα αναμένει να πουλήσει. Δεδομένης της αποκλειστικής φύσης της επιχείρησης, τα ετήσια στοιχεία πωλήσεων κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 5.000 οχημάτων συνολικά.

rolls-roycemotorcars.com