Έτος φωτός για χρήση της τεχνολογίας Koenigsegg για δεύτερο ηλιακό αυτοκίνητο

Η ολλανδική εταιρεία ηλιακών αυτοκινήτων Lightyear έχει συνάψει αναπτυξιακή συνεργασία με τη σουηδική κατασκευάστρια εταιρεία Koenigsegg. Οι τεχνολογίες της εταιρείας, γνωστής για τα εξαιρετικά ισχυρά σπορ αυτοκίνητα της, πρόκειται να ενσωματωθούν στο μοντέλο μαζικής αγοράς Lightyear 2.

Αν και τα υπεραυτοκίνητα της Koenigsegg είναι το πολύ υβριδικά και μέχρι στιγμής όχι αμιγώς ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα με μπαταρία, η Koenigsegg «έχει επίσης μακρά ιστορία στην ανάπτυξη τεχνολογιών βιώσιμης κινητικότητας», είπε η Lightyear.

Το ποιες ακριβώς τεχνολογίες και εξαρτήματα θα συνεισφέρει η Koenigsegg δεν είναι ξεκάθαρο από την ανακοίνωση. Στις αρχές του έτους, η σουηδική εταιρεία είχε παρουσιάσει έναν αυτοαναπτυσσόμενο ηλεκτροκινητήρα με “Radial-Flux-Technology”, ο οποίος υποτίθεται ότι θα επιτύχει απόδοση 250 kW και ροπή 600 Nm σε βάρος μόνο 30 κιλών. . Η “τεχνολογία ακτινικής ροής” είναι ένα μείγμα κινητήρα αξονικής ροής και ακτινικής ροής.

Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο εάν πρόκειται ειδικά για αυτό το σύστημα κίνησης: Η Koenigsegg ανέπτυξε την ηλεκτρική κίνηση για το σπορ αυτοκίνητο Gemera εκατομμυρίων δολαρίων. Το Lightyear 2, ωστόσο, πρόκειται να είναι διαθέσιμο ως μοντέλο μαζικής αγοράς σε τιμές που ξεκινούν από 30.000 ευρώ. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024 ή το 2025.

«Η Koenigsegg είναι η κορυφή της τροφικής αλυσίδας στον τομέα των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων», λέει ο Lex Hoefsloot, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Lightyear. «Πάντα θαύμαζα το μείγμα απίστευτης απόδοσης, σχεδίασης και βιώσιμης τεχνολογίας – αυτή η συνεργασία δείχνει ότι είμαστε σαφώς στο σωστό δρόμο».

Ο Christian vom Koenigsegg, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Koenigsegg, λέει: «Η αυτοκινητοβιομηχανία διέρχεται μια τεράστια μετάβαση προς τα αειφόρα καύσιμα και την τεχνολογία. Ο Lex και η ομάδα του έχουν αναπτύξει μετασχηματιστικές τεχνολογίες και αυτή η συνεργασία με τη Lightyear θα διασφαλίσει ότι τα προϊόντα μας θα παραμείνουν στην αιχμή, κάτι που είναι σπουδαία νέα για τους πελάτες μας».

έτος φωτός.ένας